Андрија Мандић
11/09/2021 u 16:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Наступ Ђукановића је говор очајника и потрошеног политичара

Не забрињава, истиче, дезоријентисани Ђукановић колико покушаји тих структура из комшилука које желе да га врате у игру.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић оцијенио је данас да је наступ Мила Ђукановића "говор очајника, потрошеног политичара и човјека који је главни кривац за тридесетогодишњу пљачку, недјела и пропаст црногорског друштва".

Мандић за Танјуг истиче да сада на заласку своје политичке каријере, Ђукановић признаје да је остао без међународне подршке, да је остао без подршке народа, али покушава да се рехабилитује уз помоћ неких политичара из окружења, првенствено Хрватске, Федерације БиХ и KиМ.

 - Ђукановићево помињање да је на сцени покушај да Србија жели Kосово, али без Албанаца и Црну Гору, али без Црногораца, представља лицемјерство, јер је он заправо тај који је здушно подржао етничко чишћење Срба на Kосову и Метохији и јавно запријетио, током изборне кампање 2020. године, да ће 30. августа бити тијесно СПЦ и Србима у Црној Гори и припремао им тракторе за пут у једном правцу - подсјећа Мандић.

Не забрињава, истиче, дезоријентисани Ђукановић колико покушаји тих структура из комшилука које желе да га врате у игру.

- Наредни дани морају показати гдје се Црна Гора данас налази и којим путем намјерава да крене. Једино ми, грађани ЦГ, можемо дати одговор какву Црну Гору желимо: да ли желимо да Црна Гора буде демократска држава или не, да ли ми можемо да освојимо слободу и изградимо институције, да ли можемо да развијемо нашу економију и запослимо младе људе, и кључно: да ли до тих циљева можемо доћи са Милом Ђукановићем као кључним доносиоцем одлука - поручио је Мандић..

Ђукановић, који је означен као организатор демонстрација на Цетињу против устоличења митрополита Јоаникија, тврди да су у Црној Гори тим чином "озбиљно" нападнути, како каже, грађански и секуларни карактер ове државе и њена европска перспектива и за то поново оптужује Србију и Александра Вучића, СПЦ и Русију, а разлог је по њему једноставан - без Црне Горе у "српском свијету" пројект "велике Србије" заувијек је мртав.

 - Постараћемо се да тако у буде - казао је Ђукановић у интервјуу за загребачки Јутарњи лист.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:46