/ PRESS DF, ANDRIJA MANDIC, - IVAN PETROVIC-IPE
16/12/2021 u 14:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: У Меморандуму не видим ништа што је у супротности са изборном вољом

Ја не сумњам у предсједника СНП-а Владимира Јоковића да ради нешто скривено и завјеренички. Јоковић је поштен и искрен човјек који никада не би издао народ и његову вољу., самтра он

У ономе што се налази у Меморандуму који је јуче потписан не видим ништа што би било у супротности са већинском вољом народа који је побиједио на изборима 30. августа, самтра предсједник НСД Андрија Мандић.

-Ја не сумњам у предсједника СНП-а Владимира Јоковића да ради нешто скривено и завјеренички. Јоковић је поштен и искрен човјек који никада не би издао народ и његову вољу. Он је био и остао важан дио наше коалиције "За будућност Црне Горе". У њој свако има своје политичке принципе и одлуке. Свака демократија функционише на такав начин. Чак и кад би Јоковићу опозиција понудила да буде премијер, а да се окрене против нас, као његових коалиционих партнера и већине грађана која га је изабрала, увјерен сам да би се само захвалио на таквој понуди и рекао оно што управо он стално понавља: "Ја не тражим за себе ништа друго него да се уважи народна воља- поручује Мандић.

Додаје: "Његови данашњи партнери из Бошњачке странке, а потписници овог Меморандума, су 2016. године одбили понуду тадашње опозиције у којој је био и СНП, да им мањински подржимо Владу, а њихов лидер постане премијер".

-Такву одлуку, која је била веома примамљива и незамислива, донијели су поштујући оне који су их гласали. И зашто би сад неко помислио да ће СНП, који има заштитни слоган "Часно", поступити другачије од Бошњака? Није тајна да би ДПС највише волио да Јоковић или било ко из парламентарне већине окрене леђа већинској народној вољи и оде са онима који су изгубили. Они би се свакако користили таквима само док им требају, а то је на кратак рок. Међутим, предсједник СНП-а је изнад тога, изнад било какве тајне двоструке и неискрене политике договарања са ДПС-ом, независно од тога да ли је у питању Мило Ђукановић или неко други од његових сарадника- истиче он.

Додаје: "Није Ђукановић држао пиштољ на челу било коме од њих, почевши од Душка Марковића па до најмлађег посланика, те га присиљавао да прати Мила свих ових година. Сви су то радили из увјерења и мотива које они добро знају".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:41