andrija mandić / - FOTO: IGOR šLJIVANčANIN
13/06/2024 u 10:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić: Ponosni smo što sa parlamentom Austrije imamo važan projekat

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa delegacijom Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije sa Crnom Gorom.

Mandić je prije svega delegaciji poželio dobrodošlicu, ističući da naša zemlja u kontinuitetu ima veoma dobru saradnju sa Republikom Austrijom.

Mandić je dodao da je Skupština Crne Gore izuzetno ponosna što zajedno sa parlamentom Austrije ima jedan tako važan projekat kao što su Demokratske radionice „Barbara Pramer“ koji naše najmlađe uče osnovama demokratije i ljudskih prava, apostrofirajući da je upravo prije par dana uručio sertifikate ovogodišnjim učesnicima.

Komentarišući donošenje IBAR zakona, on je podvukao da je Skupština Crne Gore uradila veliki posao, posebno kada se uzme u obzir izuzetno kratak rok koji je imala za usvajanje istih.

On je istakao da su ključni principi politike koju predstavlja mir, stabilnost, kao i popravljanje ekonomske situacije, što je direktno vezano za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, koja svakim danom daje sve više rezultata.

Mandić je apostrofirao da će parlamentarna većina i nakon dobijanja IBAR-a biti u potpunosti posvećena daljim reformama, kako naša zemlja ne bi propustila pruženu šansu da u kratkom roku postane dio evropske porodice.

- Pridruživanjem Crne Gore Evropska unija bi poslala poruku ostalim kandidatima da proces proširenja nije završena stvar- istakao je Mandić.

Predsjednik Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije sa Crnom Gorom Maximilian Köllner je iskazao da im je izuzetna čast što imaju priliku da se sastanu sa predsjednikom Mandićem, dodajući da projekat demokratskih radionica „Barbara Pramer“ služi na čast parlamentima naših zemalja.

On je izrazio uvjerenje da će naša dva parlamenta nastaviti kvalitetnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, te dodao da je srećan što vidi sve veće angažovanje mladih ljudi u politici, jer je, kako je naveo, to jedini garan

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jul 2024 05:46