Andrija Mandić i Nebojša Radmanović / - SKUPšTINA CG
15/05/2024 u 18:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić-Radmanović: Integrisanje u zajedničko tržište omogućili bi bolju povezanost Crne Gore i BiH

Jedinstvo zemalja Zapadnog Balkana i integrisanje u zajedničko tržište i zajednički projekti omogućili bi bolju povezanost naše dvije zemlje, kazao je Andrija Mandić tokom susreta sa Nebojšom Radmanovićem, predsjednikom Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine.

Mandić se sa Radmanovićem sastao danas u Bragi, Republika Portugal, tokom 18. zasjedanja Parlamentarne skupštine Mediterana.

Sastanak je bio prilika da Mandić upozna Radmanovića sa ispunjavanjem privremenih mjerila naše zemlje u cilju dobijanja pozitivnog IBAR-a.

- Crna Gora je predvodnik u evropskim integracijama i očekujemo skoriji ulazak u Evropsku uniju - kazao je Mandić.

Sagovornici su se saglasili da je od izuzetnog značaja što hitnije izvršiti rekonstrukciju magistralnog puta Plužine – Foča nakon graničnog prelaza Šćepan Polje, te razmijenili mišljenja oko potencijalne valorizacije Bilećkog jezera od strane Crne Gore, uz želju da se u što kraćem roku dođe do dogovora koji će biti u obostranom interesu.

Najavljeno formiranje grupe prijateljstva sa Saudijskom Arabijom

- Zadovoljan sam zbog činjenice da Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju integrisani granični prelaz Vraćenovići, jedini takve vrste u regionu - istakao je Radmanović.

Mandić: Crna Gora sa ponosom ističe članstvo u mediteranskoj porodici

Dva predsjednika su se složila da su odnosi između dvije zemlje na izuzetno visokom nivou, te da će i u budućnosti nastaviti da održavaju blisku saradnju između dva parlamenta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:09