Mandić i Radev / - FOTO: SKUPšTINA CG
17/06/2024 u 16:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić sa Radevim: Cijenimo podršku Bugarske na našem putu ka EU

Izuzetno cijenimo podršku Bugarske kada je u pitanju proces pristupanja naše zemlje EU, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, koji je danas bio domaćin radnog ručka sa predsjednikom Bugarske Rumenom Radevim.

Mandić je, kako je saopšteno iz crnogorskog parlamenta, dodao da su Crna Gora i Bugarska kroz istoriju prošle mnogo toga zajedno, te da bi na tom temelju trebalo graditi i unapređivati odnose dvije zemlje.

Radev se  zahvalio na susretu, ističući tom prilikom da Crnu Goru i Bugarsku spajaju brojne istorijske veze. Radev je dodao da Crna Gora može da uči na primjeru Bugarske kada je u pitanju proces pristupanja EU, te da i u budućnosti možemo računati na njihovu podršku.

- U srdačnoj i bratskoj atmosferi, dva predsjednika su razgovarala o brojnim infrastrukturnim projektima kao što su valorizacija Luke Bar, rekonstrukcija pruge Beograd-Bar, planirana izgradnja jadransko-jonskog autoputa i koridora 8, kao i razvoj elektro-energetskog sektora - dodaje se u saopštenju.

Ručku su prisustvovali i potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović, kao i poslanici Zoja Bojanić-LalovićBojana Pićan i Oskar Huter, članovi Grupe prijateljstva parlamenta naše zemlje sa Bugarskom.

(FOTO) Milatović dočekao predsjednika Bugarske Rumena Radeva

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jul 2024 12:26