Андрија Мандић, један од лидера ДФ-а / - SRDJAN BOLJEVIC
09/09/2021 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Србија се брани од непочинстава које је народу нанио ДПС

Он наводи да се у дијелу јавности организовала кампања око посланика ДПС, који су, како је казао, изгласали срамну антисрпску резолуцију

Тешко је побројати непочинства и непријатељства која је ДПС урадио према српском народу и СПЦ. Кад год су могли, гдје год су стигли, они су повлачили потезе којима би нанијели штету нашем народу. Након цијепања заједничке државе и признања лажне државе Косово, као на траци су се смјењивале такве одлуке лидера и посланика ове партије, па се, том логиком, дошло и до резолуције о Сребреници којом се читав нас народ покушао прогласити геноцидним, сматра један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

 - И након серије таквих непријатељских потеза, шта је друго преостало Србији, држави у којој живи највећи број наших сународника, него да се брани од тих особа које отворено мрзе наш народ и користе сваку прилику да му науде. А са друге стране, управо на основу онога што је записано у тој антисрпској резолуцији, корумпирано, нереформисано ДПС правосуђе прогони Србе по ЦГ, а прва жртва тог прогона је градоначелник Никшића Марко Ковачевић, који је саопштио оно иза чега стоји читави српски народ - оцијенио је он.

Он наводи да се у дијелу јавности организовала кампања око посланика ДПС, који су, како је казао, изгласали срамну антисрпску резолуцију.

Сматра да нема потребе да се неко ишчуђава зашто се на граници врше додатне провјере оних који су властитом вољом одабрали да буду непријатељи Србије и српског народа и који "раде супротно већинској вољи грађана Црне Горе".

 - Интересантно је да нико од њих није ријечи проговорио када је полиција Мила Ђукановића задржавала, понижавала и претресала колегу Милана Кнежевића и мене на граници Црне Горе. Наравно да ниједну од тих адреса није интересовало када је слично поступала полиција Албаније према колегама Небојши Медојевићу, Милану Кнежевићу и мени, на граници те сусједне државе - казао је Мандић.

Оцијенио је да се данас оштрица црногорских медија окреће ка Марку Ковачевићу, градоначелнику Никшића, "младом српском политичару и тако се покушава створити атмосфера да је нормално да се прогони онај ко слиједи глас народа и већине, а да је страшно када Србија брани властито достојанство и част својих сународника у региону".

 - Сада се још и чуде што наш народ не гледа благонаклоно на политичаре који нам не мисле ништа добро, већ у свакој прилици гледају како да нам нанесу штету - закључио је Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:06