/ - Солане Баjо Секулић АД
21/07/2021 u 18:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мањински акционари: Солана ће грађане коштати 200 милиона еура

Како је саопштио Гачевић и поред упозорења и достављања документациjе коjа jасно доказуjе да су акционари Солане АД уз куповину акциjа купили и земљиште, ниjе уродило плодом

Предсjедник Удружења мањинских акционара Солане Владан Гачевић казао је да поздрављају доношење одлуке Савјета за приватизациjу у вези коначног решавања статуса власништва над земљиштем Солане Баjо Секулић АД и додао да ће оваква политичка одлука државу коштати преко 200 милиона еура!

– Наиме у претходном периоду кроз медиjе као и кроз разне дописе и непосредне контакте смо указивали на могућност доношења политичке одлуке коjа у крањем исходу државу може коштати и преко 200 милиона еура. Такав сценарио се управо догодио умjесто да се риjешио диjалогом између акционара гдjе би цифра коjа треба да се плати била неупоредиво мања – истиче Гачевић.

Како је саопштио и поред упозорења и достављања документациjе коjа jасно доказуjе да су акционари Солане АД уз куповину акциjа купили и земљиште ниjе уродило плодом. Дакле данас jе влада jасно признала да jе издала акциjе без покрића и исте продала акционарима тj. 20 хиљада грађана и инвеститора довела у заблуду.

У сваком случаjу, како кажу из Удружења, задовољни су и таквом одлуком  jер сада имају jасан правни пут да правду потрже на суду.

Такође оно што jе битно поменути jесте да Солана АД не губи право коришћења и поред овакве одлуке што значи да ће се на располагање земљиштем сачекати, закључио је Гачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:41