Мараш Дукај / Dan
23/04/2022 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мараш Дукај кандидат за министра

Дукај је политички директор Албанске алтернативе, те да је био дугогодишњи директор директората Министарства просвјете и обављао је руководеће функције у Општини Тузи.

На сједници Предсједништва Албанске алтернативе (АА), одржаној данас у Тузима, једногласно је прихваћен приједлог да кандидат за министра у новој Влади Црне Горе буде Мараш Дукај.

Како је саопштено из ове партије, Дукај је  политички директор Албанске алтернативе, те да је био дугогодишњи директор директората Министарства просвјете и обављао је руководеце функције у Општини Тузи.

 - Нова Влада Црне Горе је производ напорног рада и залагања Албанске Листе а формирање ове Владе представља промоцију градјанске Црне Горе, са свим њеним различитостима, а увјерени смо да ће се, овим избором, коначно срушити предрасуде да Албанци у Црној Гори треба да воде искључиво министарство мањина. Ми ћемо, као политички субјект, наставити да развијамо грађанску Црну Гору, сарадњу и суживот са свим субјектима и грађанима Црне Горе, како бисмо заједнићки радили на нашем путу ка Европи - наводе они.

Истичу да су показали да националне партије могу бити “успјешни субјекти који доприносе унапријеђењу и нашег статуса”.

 - Али и статуса институција којима управљамо, а које нису везане искључиво за положај Албанаца, већ служе свим грађанима Црне Горе и доприносе укупном развоју државе Црне Горе! Избором мр Мараша Дукаја за кандидата за министра у новој Влади Црне Горе, Албанска алтернатива потврђује свој конструктивни допринос и исказује потпуну приврженост идеји да Црна Гора настави са имеплементацијом реформских процеса који су зацртани агендом за интеграцију наше дрзаве у ЕУ - поручили су из ове партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:25