Борис Марић / - LAZAR RUZIC
01/06/2021 u 20:26 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марић: Иницијатива ДФ-а је најава ванредних избора на прољеће

Марић, за портал Дана, истиче да су избори наредног прољећа веома реална опција, али ни да евентуални преговори о судбини ове Владе, ако до њих дође, неће бити завршени брзо

Политички аналитичар Борис Марић наводи у разговору за портал Дан, да предлог коалиције За будућност Црне Горе упућен осталим члановима парламентарне већине, да се изгласа неповјерење премијеру Здравку Кривокапићу јесте једна од опција која може разријешити ситуацију која је на релацији Влада - скупштинска већина.

– Дакле ДФ је понудио да покушају да преговарају и да се договоре и реконструишу Владу или да изаберу неку нову Владу са ороченим роком и задатком или у другом случају да овој Влади дају конкретан рок и задатке шта се од ње очекује. Моја нека процјена је да ћемо на прољеће имати нове изборе заједно са локалним изборима у Подгорици и неколико других општина – поручио је Марић.

Марић истиче да су избори наредног прољећа веома реална опција, али ни да евентуални преговори о судбини ове Владе, ако до њих дође, неће бити завршени брзо.

ДФ нуди Демократама и ГП УРА смјену Кривокапића

– Оптимално је да тада буду избори, јер мислим ни да власт ни опозиција нису сада спремни да иду на изборе. Од јесени па надаље сви ће се припремати за такву опцију, али сада не. Не вјерујем да би преговори били тако брзо завршени, само преговори би могли потрајати до јесени, јер су односи унутар већине сами по себи компликовани. Буџет ће у преговорима свакако бити највећи камен спотицања, због тога што је већ пола године држава на привременом финансирању, а како је кренуло неће скоро бити изгласан. Питање је смисла усвајање буџета ако се усвоји за три мјесеца, практично на крају фискалне године – навео је Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:56