/ - ФОТО: Влада ЦГ
30/05/2022 u 15:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маричић Абазовићу: Црна Гора важан фактор у балансирању односа у региону, вјерујемо у Вашу Владу

Абазовић и Маричић су се сагласили да су добри односи између двије државе додатно оснажени живом политичком сарадњом и комуникацијом у прошлој години

Црна Гора и Република Сјеверна Македонија имају одличну међудржавну сарадњу, пријатељскиподржавају једна другу, баштине исте вриједности и заједнички трасирају вањскополитички пут, оцјена је састанка предсједника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића и потпредсједника

Владе и министра за европска питања Сјеверне Македоније Бојана Маричића, на маргинама годишњег Самита Соутхеастерн Еуропе Демоцрацy (СЕЕ/ДЕМ), који се одржава у Будви, у организацији Међународног републиканског института.

Абазовић и Маричић су се сагласили да су добри односи између двије државе додатно оснажени живом политичком сарадњом и комуникацијом у прошлој години.

-Црна Гора је важан фактор у балансирању односа у региону, стога се посебно радујемо Вашем личном присуству на састанку иницијативе Отворени Балкан следеће недјеље у Охриду. казао је Маричић истакавши да је подршка Владе Црне Горе значајна за европске интеграције земаља региона.

-Вјерујемо у Вашу Владу- закључио је потпредсједник Владе и министар за европска питања Републике Сјеверне Македоније.

Премијер Абазовић упознао саговорника о резулатима постигнутим на путу европске интеграције, посебно у поглављима 23 и 24.

-Спровели смо акције које су неочекиване за Црну Гору и вјерујем да ћемо забиљежити напредак у области владавине права. Европска унија препознаје наше напоре, али очекујемо и да их адекватно валоризује-. истакао је он.

Заједнички је оцијењено да и даље треба радити на унапређењу сарадње на свим пољима, а премијер Абазовић је поновио спремност Црне Горе да, као лидер у европским интеграцијама, помогне Републици Сјеверној Македонији у испуњавању обавеза из европске агенде, јер су обје државе на истом путу и теже истим, западним вриједностима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:27