/ - MARK ELIOT - HARVARD- FOTO: VLADA CG
25/03/2023 u 16:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mark Eliot o Abazoviću: Prioritet njegove Vlade je jačanje odnosa na Zapadnom Balkanu

Na univerzitetu dvije monografije bi bile dovoljne da imate sigurno radno mjesto do kraja života, dodao je Eliot

Prorektor za međunarodne odnose na Harvardu Mark Eliot najavio je izlaganje predsjednika Vlade Dritana Abazovića kao glavni govor u Prirodnjačkom muzeju na Harvard Univerzitetu.

- Premijer Abazović je proveo većinu svog vremena kao lider Crne Gore, kao što većina vas zna, da se bori protiv korupcije i organizovanog kriminala, i unapređenju vjerske slobode u svojoj zemlji. Prioriteti njegove Vlade jesu jačanje odnosa na Zapadnom Balkanu, doprinos regionalnoj političkoj i ekonomskoj integraciji i unapređenju života ljudi na Balkanu- istakao je Eliot.

image
- DRITAN ABAZOVIĆ - FOTO KABINRT PREDSJEDNIKA VLADE

Osvrnuvši se na karijeru predsjednika Vlade, Eliot je naveo da kao i mnogi studenti Harvarda dr Abazović pripada generaciji milenijalaca, dodajući da je Abazović postao poslanik u svojoj 27. godini i bio je najmlađi član crnogorskog parlamenta u to vrijeme, da je 2022. postao  premijer Crne Gore i da je trenutno treći najmlađi premijer u svijetu.

- Prorektor Eliot je podsjetio i na akademsko iskustvo premijera, upoznajući prisutne da je postao doktor političkih nauka na Univerzitetu u Sarajevu i da je do sada napisao dvije knjige „Kosmopolitska kultura i globalna pravda“ i „Kritika globalne etike“- navodi se u saopštenju.

“Na univerzitetu dvije monografije bi bile dovoljne da imate sigurno radno mjesto do kraja života“, dodao je Eliot.

„Harvard je posvećen principu istine, veritas je naš moto i ideja izvrsnosti u svemu što radimo. Ove trajne vrijednosti i dinamičnost naše zajednice čine najstariji američki univerzitet zauvijek mladim", dodajući da je posebno zadovoljan da pozdravi govornika koji predstavlja taj mladi duh, okružen studentima iz Harvarda i Evrope, i okružen duhom inkluzivnosti i partnerstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 13:58