dusko markovic / - DAN
08/10/2022 u 12:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marković: Smjena Kentere na najgrublji način podriva kredibilitet ANB-a

Marković, koji je nekada bio direktor ANB-a, je rekao da je smjena prvog čovjeka nacionalne obavještajne službe, bez ubjedljivog razloga i u telefonskoj formi sjednice Vlade, neprihvatljiva u institucionalnom i pravnom poretku

Odluka o razrješenju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Sava Kentere na najgrublji način podriva obavještajnu sposobnost i kredibilitet ANB-a i kompletnog bezbjednosnog sistema, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković.

On je ukazao da razrješenje direktora ANB mora imati jasne razloge, uz postupak širih institucionalnih konsultacija, neophodnih radi ublažavanja štetnih posljedica koje odluka može da proizvede po nacionalnu bezbjednost uključujući i partnersku poziciju ANB kao dijela NATO obavještajne zajednice.

Marković, koji je nekada bio direktor ANB-a, je rekao da je smjena prvog čovjeka nacionalne obavještajne službe, bez ubjedljivog razloga i u telefonskoj formi sjednice Vlade, neprihvatljiva u institucionalnom i pravnom poretku.

- To je odluka koja na najgrublji način podriva obavještajnu sposobnost i kredibilitet ANB-a i kompletnog bezbjednosnog sistema, poručio je Marković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:41