Јована Маровић / - RADE KOPRIVICA
02/11/2022 u 08:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marović: Bez imenovanja u pravosuđu nema odlučujućeg korak ka EU

Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da Crna Gora još uvijek nije članica EU zato što nijesmo dostigli nivo reformi koji nam je potreban za članstvo

Bez napretka u oblasti vladavine prava i izbora nosilaca pravosudnih funkcija Crna Gora ne možemo napraviti odlučujući korak na putu ka pristupanju EU, ocijenila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da Crna Gora još uvijek nije članica EU zato što nijesmo dostigli nivo reformi koji nam je potreban za članstvo, piše portal RTCG.

Podsjetila da pregovori traju 10 godina i da bi u odnosu na taj vremenski period trebao i da smo bliže EU.

“Mi smo i dalje što se tiče država Zapadnog Balkana najviše postigli u tom procesu, ali bez napretka u oblasti vladavine prava ne možemo napraviti odlučujući korak”, navela je Marović.

Za Skupštinu, kako kaže, nema opravdanja što ne može postići dogovor oko izbora nosilaca pravosudnih funkcija.

“Sve što je urađeno u procesu palo je u sjenku tog političkog dijela”, navela je Marović i dodala sa bez imenovanja u pravosuđu ne možemo govoriti o završnom koraku na putu ka EU.

"Cijenim da sve političke partije imaju dio odgovornosti", navela je Marović. 

Kaže i da Crna Gora i dalje jeste predvodnica pregovora sa EU, ali kako dodaje nakon 10 godina pregovora ta titula donekle gubi smisao. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:52