/ - Јована Маровић
25/05/2022 u 19:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић: Црна Гора има шансу да постане наредна чланица ЕУ

Црна Гора има шансу да постане наредна држава чланица Европске униjе (ЕУ), а ту шансу не смиjемо пропустити - казала jе Маровић

Нова Влада има jасне циљеве, опредjељење и одлучност да спроведе кључне реформе и постигне конкретне резултате, поручила jе министарка европских послова Jована Маровић на састанку са амбасадором Словачке Борисом Ганделом.

Како jе саопштено из Генералног секретариjата Владе, Маровић прениjела утиске из посjета Бриселу и Паризу, током коjих су се могле чути оптимистичне поруке за Црну Гору.

- Црна Гора има шансу да постане наредна држава чланица Европске униjе (ЕУ), а ту шансу не смиjемо пропустити - казала jе Маровић.

Гандел jе, како се наводи у саопштењу, рекао да Црна Гора има велику прилику да крене наприjед у процесу европске интеграциjе.

- Европска комисиjа жели помак на Западном Балкану, и ову прилику jе неопходно искористити. Видна jе jасна воља, али jе неопходно промптно реаговање - поручио jе Гандел.

Он jе подсjетио на став предсjеднице Урсуле фон дер Лаjен да Европска комисиjа жели успjешну причу на Балкану.

- За процес европске интеграциjе важна jе сарадња свих актера у друштву, а Словачка има искуство и спремна jе да га несебично подиjели са Црном Гором - казао jе Гандел.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:08