Јована Маровић / - RADE KOPRIVICA
09/05/2022 u 10:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић: Надам се да ћемо следеће године бити корак ближе ЕУ

Дан европе је, како је казала, увијек прилика да се осврнемо на урађено у процесу европске интеграције

Министарка европских послова Јована Маровић честитала је Дан Европе.

-Срећан нам Дан Европе и  и Дан побједе над фашизмом, када се подсјећамо зашто је битно да истрајемо на нашем путу ка Европској унији. Надам се да ћемо следећи славити за велики корак спремнији и ближи породици европских држава-поручила је потпредсједница Владе и министарска европских послова Јована Маровић у поруци којом је грађанкама и грађанима честитала 9. мај.

Она је у видео поруци честитала грађанима Црне Горе Дан Европе, дан сјећања на почетак стварања Европске уније, дан када треба да се подсјетимо вриједности на којима почива ЕУ и истрајемо на путу заједништва, солидарности и поштовања различитости.

-Драге грађанке и грађани Црне Горе, драге Европљанке и Европљани 9. мај је увијек права прилика да се подсјетимо Шуманове декларације и порука из ње које представљају темељ онога што данас називамо Европска унија- казала је Маровић.

Маровић је нагласила да, иако 9. мај славимо као дан када је побијеђен фашизам, и даље морамо да се боримо против свега што представља фашизам, против свих фашистичких испада и да је то наша обавеза ка Европској унији и на путу ка Европској унији.

-Ове године, Дан Европе дочекујемо у знаку агресије Русије на Украјину, па зато још више треба да се окренемо правим вриједностима. Управо сада, све грађанке и грађани Европе, све државе Европске уније и земље Западног Балкана треба да буду уједињене у заједничким порукама, активностима и вриједностима-поручила је Маровић.

Дан европе је, како је казала, увијек прилика да се осврнемо на урађено у процесу европске интеграције.

-Доста тога је урађано на техничком плану, а суштински резултати тек предстоје и ова Влада заиста има јасно опредјељење да те резултате испоручи на добробит свих грађанки и грађана- закључила је Маровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:53