Јована Маровић / фото: Раде Копривица
13/05/2022 u 14:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић: Поjедноставићемо преговарачку структуру и учинити jе ефикасном

Маровић jе рекла да jе Мађарска традиционалан партнер Црне Горе на њеном реформском путу и да jе политичка подршка те државе у процесу преговора са Европском униjом (ЕУ) изузетно значаjна

Влада ће поjедноставити преговарачку структуру и учинити jе ефикасном како би адекватно одговорила на преостале обавезе из преговарачког процеса, казала jе министарка европских послова Jована Маровић.

Она jе то поручила на састанку са амбасадором Мађарске у Подгорици Jожефом Неђешиjем, на ком jе, како jе саопштено из Генералног секретариjата Владе, потврђена снажна подршка те државе европскоj интеграциjи Црне Горе.

Маровић jе рекла да jе Мађарска традиционалан партнер Црне Горе на њеном реформском путу и да jе политичка подршка те државе у процесу преговора са Европском униjом (ЕУ) изузетно значаjна.

- Поjедноставићемо преговарачку структуру и учинити jе ефикасном како би адекватно одговорили на преостале обавезе из преговарачког процеса, приближили га грађанима и поново учинили живим - навела jе Маровић.

Нађеши jе поручио да Мађарска остаjе велики приjатељ Црне Горе и да ће наставити да jоj пружа како политичку, тако и експертску подршку на путу ка пуноправном чланству у ЕУ.

- Саговорници су размиjенили мишљење и договорили конкретизациjу модела будуће сарадње на пољу европске интеграциjе - наводи се у саопштењу.

На састанку Маровић са амбасадорком Турске у Црноj Гори Сонгул Озан поручено jе да интензивни сусрети на наjвишем политичком нивоу и редовна и добра сарадња у билатералном, политичком и економском контексту свjедоче добрим, приjатељским и садржаjним односима двиjе државе.

Маровић jе захвалила на подршци коjу jе Турска, као jедна од наjважниjих савезница НАТО Алиjансе, пружала Црноj Гори на њеном путу ка визиjи евроатлантске државе.

- Jако су нам значаjни и броjни проjекти и инвестициjе турских компаниjа у Црноj Гори, као и даља сарадња у економскоj, али и сфери културе и науке - поручила jе Маровић.

Озан jе казала да jе увjерена да ће двиjе државе наставити и продубити досадашњу добру сарадњу, посебно у економском контексту, али и нагласила недвосмислену подршку будућности Балкана у ЕУ.

- Турска подржава стремљења нове Владе да укључи све релевантне представнике грађана Црне Горе и тиме покаже да jе заjедништво и мултинационално биће Црне Горе jедан од њених приоритета - навела jе Озан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:36