Јована Маровић са Јoostom Reitјesom / - Влада
16/05/2022 u 11:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић: Резултати у владавини права императив ове владе

Маровић је казала да нова влада представља шансу за политичку стабилност, те да су дијалог и тијесна сарадња све три гране власти једини начин да се одблокирају и убрзају приступни преговори

Одлучне реформе у области борбе против корупције и организованог криминала су императив ове владе, а први учинци на том пољу представљају искорак ка бољим и мјерљивијим резултатима у области владавине права, казала је потпредсједница Владе и министарка европских послова Јована Маровић на састанку са амбасадором Холандије Јoostom Reitјesom.

Маровић је казала да нова влада представља шансу за политичку стабилност, те да су дијалог и тијесна сарадња све три гране власти једини начин да се одблокирају и убрзају приступни преговори.

image

Јована Маровић са Јoostom Reitјesom

- Влада

Она је упознала саговорника са предстојећим обавезама и плановима нове владе и ресорног министарства, посебно у контексту реорганизације преговарачке структуре и финализације преговарачког процеса.

Истакла је да Црна Гора цијени досадашњу подршку Холандије на путу европске интеграције и пренијела очекивање за додатном динамизаицјом сарадње, посебно у контексту добијања завршних мјерила у поглављима 23 и 24.

“Нова влада доноси оптимизам грађанима Црне Горе на плану испуњења обавеза са европске агенде и имаће нашу подршку у наставку процеса приступања ЕУ”, поручио је амбасадор Холандије Јoost Reintјes.

Амбасадор је казао да је отварање амбасада Црне Горе и Холандије кључан искорак у унапређењу сарадње између трансатлантских савезника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:58