Marović sa delegacijom / - SASAMATIC
12/07/2022 u 16:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marović sa delegacijom PS Savjeta Evrope: Optimistična sam kad je riječ o imenovanjima u pravosuđu

Istakla je uvjerenje da će aktuelna politička situacija biti riješena u interesu svih građanki i građana Crne Gore, a to podrazumijeva da država ostane snažno na evropskom kursu i ubrza reforme i pristupanje EU

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović razgovarala je danas sa članovima delegacije Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

-Naš fokus je trenutno na imenovanjima u poravosuđu i optimistična sam da možemo doći do potrebne većine i postići rezultate na tom polju- poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović.

Ona je danas primila delegaciju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Marović je istakla da je, uz obaveze iz poglavlja 23 i 24, Vlada posvećena i aktivno radi na poboljšanju ekonomske situacije, kao i na unapređenju životne sredine i na zelenoj agendi.

Istakla je uvjerenje da će aktuelna politička situacija biti riješena u interesu svih građanki i građana Crne Gore, a to podrazumijeva da država ostane snažno na evropskom kursu i ubrza reforme i pristupanje EU.

Članovi delegacije Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope su, sa potpredsjednicom razmijenili mišljenje u vezi sa procesom izborne reforme, podrškom građanki i građana procesu evropske integracije, sankcijama koje je Crna Gora uvela Rusiji povodom agresije na Ukrajinu, kao i aktielnim političkim dešavanjima u zemlji.

Izrazili su optimizam kada su u pitanju reforme koje Crna Gora sprovodi i prenijeli podršku za uspješan nastavak procesa pristupanja EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:30