/ - Јована Маровић
27/01/2022 u 13:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић: Спајић позива грађане на протесте да би сачувао фотељу

Можда је ово елементарно непознавање државног уређења, али прије ће бити свјесно потенцирање овог појма, навела је она

Јована Маровић, потпредсједница УРА, саопштила је да у напорима да сачува своју фотељу, заједно са групицом министара из Владе, "Спајић се свакодневно са свог Твитер налога позива на директну демократију, информишући грађанке и грађане да треба да узму, заједно са њим, учешће у протестима".

- Можда је ово елементарно непознавање државног уређења, али прије ће бити свјесно потенцирање овог појма. Да подсјетимо да је Црна Гора Уставом дефинисана као представничка демократија и да су овакве „омашке“ недопустиве и да могу бити тумачене и као позив на рушење уставног поретка. Слободно окупљање и изразавање мишљења су неспорна и Уставом гарантована права, али директна демократија је облик владавине, а не протест- навела је она.

Како је саопштила, "стога би умјесто измишљања вануставних категорија и популистичких изјава како неко жели да отме грађанкама и грађанима веће зараде, Спајић требало следећи пут да реагује на фашистичке изјаве и националистичке симболе на скуповима које подржава и којима присуствује".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 03:41