/ FOTO: URA
18/08/2022 u 09:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marović: URA sve radila i radiće za evropsku budućnost Crne Gore

U protekla četiri mjeseca uradili smo sve da dođe do potrebnih imenovanja u pravosuđu kojima bi naš evropski put bio odblokiran, navodi u saopštenju

Jovana Marović, potpredsjednica URA i ministarka za evropske poslove, saopštila je da je URA sve radila i radiće za evropsku budućnost Crne Gore.

- Samim tim, ona ne može nositi epitet antievropske partije koji ovih dana pokušavaju da nametnu naši politički oponenti. U protekla četiri mjeseca uradili smo sve da dođe do potrebnih imenovanja u pravosuđu kojima bi naš evropski put bio odblokiran. Razgovarali smo sa svim stranama, povukli smo poteze za koje smo smatrali da mogu dovesti do smanjenja polarizacije, uradili smo sve, samo nismo sjedjeli skrštenih ruku. To se ne bi moglo reći za pojedine poltičke partije koje su proces posmatrale sa strane i pozivale na rušenje Vlade. Ubrzanje evropskog puta zahtijeva ispunjenje nekoliko ključnih zahtjeva, koje, osim pomenutih imenovanja, podrazumijeva i izmjene zakona i njihovu beskompromisnu primjenu, ali i široki društveni konsenzus o najvažnijim pitanjima. Mi ćemo na njemu nastaviti da radimo- navela je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 18:34