Марта Шћепановић / - ДСПС
09/06/2022 u 20:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марта Шћепановић изабрана за предсједницу Општине Колашин

Женски клуб се, како истичу, залаже за једнакост жена и мушкараца која подразумијева и једнаку заступљеност жена и мушкараца у политичком животу и одлучивању

Након избора предсједнице Скупштине Црне Горе, Данијеле Ђуровић, наставља се избор жена на високим позицијама у држави. Тако је данас посланица Марта Шћепановић, изабрана на мјесто предсједнице Општине Колашин, саопштено је из Женског клуба.

 - Сходно примарном циљу Женског клуба Скупштине Црне Горе, о активном промовисању родне равноправности и већој видљивости жена на политичкој и друштвеној сцени, ово је примјетан напредак у избора жена на позицијама одлучивања, те разбијања табуа о резервисаности руководећих позиција за особе мушког пола - наглашавају оне.

Женски клуб се, како истичу, залаже за једнакост жена и мушкараца која подразумијева и једнаку заступљеност жена и мушкараца у политичком животу и одлучивању, на важним функцијама, међу доносиоцима одлука, на државним позицијама, што представља основни критеријум демократије сваке државе. 

 - Наставићемо са активностима да жене буду на руководећим и одговорним позицијама, не због тога што су жене, већ зато што су подједнако образоване, способне, вриједне и успјешне као и мушкарци. Сигурне смо да ће примјер Данијеле, Марте и других жена које су се избориле за лидерску позицију, допринијети  повећању броја жена – лидерки у свим сегментима друштва. Наша борба за заштиту и унапрјеђење положаја жена и дјеце се наставља! - закључују оне

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 15:27