/ FOTO: GOV.ME
20/02/2024 u 19:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović – Kumer: Značajan napredak u prvih 100 dana rada Ministarstva

Martinović, koji boravi u radnoj posjeti Sloveniji, rekao da je ta država ključni partner u procesu pristupanja Crne Gore EU i da je Vlada Crne Gore snažno posvećana ubrzanom ulasku u evropsku porodicu

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera ostvarilo je značajne napretke u oblasti ekologije i zaštite životne sredine u prvih 100 dana rada, ocijenjeno je na sastanku resornog ministra Vladimira Martinovića i slovenačkog ministra zaštite životne sredine, klimatskih promjena i energije, Bojana Kumera.

Iz Ministarstva turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera saopšteno je da je Kumer tokom sastanka u Ljubljani izrazio jasnu podršku Slovenije na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU), posebno u dijelu zatvaranja Poglavlja 27, prenosi MINA.

On je istakao da je saradnja između dvije zemlje uspješna.

Martinović, koji boravi u radnoj posjeti Sloveniji, rekao da je ta država ključni partner u procesu pristupanja Crne Gore EU i da je Vlada Crne Gore snažno posvećana ubrzanom ulasku u evropsku porodicu.

- Nakon detaljne analize, prepoznali smo važnost jačanja ekoloških politika kako bismo ispravili nedostatke iz prethodnih izvještaja Evropske komisije -naveo je Martinovi

On je istakao da uspješna saradnja Crne Gore i Slovenije omogućava da se zajedno iniciraju brojni projekti u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Martinović je informisao Kumera o predlozima zakona iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine koji su do sada utvrđeni na Vladi Crne Gore.

Kumer je saopštio je planove koje Slovenija sprovodi u cilju zaštite životne sredine i ispunjavanja preostalih ekoloških standarda.

- Izrazivši podršku Crnoj Gori u ostvarenju tih ciljeva, Kumer je istakao važnost dalje saradnje između dva Eko fonda i najavio planove za pomoć crnogorskom Eko fondu - kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da su tokom sastanka razmatrane teme iz drugih oblasti i da je bilo riječi i o potencijalu sjevera, gdje je Kumer izrazio optimizam u pogledu budućih projekata.

- Zaključeno je da će Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera Crne Gore nastaviti da sprovodi politike i projekte usmjerene ka unapređenju ekologije, zaštiti životne sredine i podršci održivom razvoju, uz podršku partnerskih zemalja poput Slovenije -navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:53