Vladimir Martinović / - FOTO: TVITER
13/11/2023 u 09:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Martinović: Naša kultura nema važnijeg datuma od datuma Njegoševog rođenja

Njegošev dan ove godine obilježavamo kroz dva neradna dana, čime je u potpunosti izjednačen sa ostalim državnim praznicima, što dan na koji je rođen najveći među nama objektivno i zaslužuje, kazao je Martinović

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović čestitao je svim građanima Njegošev dan, crnogorski praznik kulture.

- Proslavljajući Njegoša, proslavljamo najbolju verziju sebe, proslavljamo najveći kulturni domet koji se sa našeg podneblja uzdigao do evropske i svjetske kulturne baštine - kazao je Martinović.

Imajući Njegoša, kako navodi, i mi znamo da imamo velikane duha, koji nisu ništa manji od velikana duha koje su dale ostale zemlje svijeta, pa je Njegoš, onda, i simbol našeg državnog dostojanstva.

- Zato je bilo prirodno da najprije predložimo, a onda i izglasamo dan Njegoševog rođenja za crnogorski dan kulture. Naša kultura nema važnijeg datuma od datuma Njegoševog rođenja - kazao je ministar.

Uzgred napominjem da Njegošev dan ove godine obilježavamo kroz dva neradna dana, čime je u potpunosti izjednačen sa ostalim državnim praznicima, što dan na koji je rođen najveći među nama objektivno i zaslužuje, zaključio je Martinović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 02:12