Aleksandar Mašković / - SRDJA BOLJEVIć
24/09/2022 u 12:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mašković: Parlamentarci ključni akteri u procesu evropskih integracija

Mašković je, na sastanku sa predsjednicom Odbora za evropske integracije u parlamentu Gruzije Makom Bočorišvili i šeficom Grupe prijateljstva za Crnu Goru i Gruziju Tamar Taliašvili, rekao da pozicija i opozicija treba da govore ujedinjenim glasom kada su u pitanju strateški vanjskopolitički ciljevi

Parlamentarci su ključni akteri u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, posebno imajući u vidu obaveze koje proističu iz temeljnih prava, kazao je državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Aleksandar Mašković.

On je, na sastanku sa predsjednicom Odbora za evropske integracije u parlamentu Gruzije Makom Bočorišvili i šeficom Grupe prijateljstva za Crnu Goru i Gruziju Tamar Taliašvili, rekao da pozicija i opozicija treba da govore ujedinjenim glasom kada su u pitanju strateški vanjskopolitički ciljevi.

Mašković je, kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, pozdravio činjenicu da su na važnim rukovodećim pozicijama u Gruziji žene sa zavidnom profesionalnom karijerom.

Bočorišvili je poručila da je iskustvo Crne Gore za Gruziju dragocjeno, budući da je skoro pred vratima Evropske unije (EU).

Ona je istakla da je rat u Ukrajini pokazatelj da EU treba mnogo odlučnije i snažnije da djeluje kada su u pitanju zemlje Zapadnog Balkana i Ukrajina, Moldavija i Gruzija.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnim dešavanjima na međunarodnoj sceni i eventualnim reperkusijama na proces proširenja EU.

Mašković se sastao i sa zamjenicom ministra za zaštitu životne sredine i poljoprivrede Nino Tandilašvili i njenim saradnicima, prvom zamjenicom ministra za interno raseljena lica sa okupiranih teritorija, rada i socijalnog staranja, Tamar Gabuniom i zamjenikom ministra ekonomije i održivog razvoja, Genadijem Arveladzeom.

Sa njima je, kako je saopšteno, razmijenio mišljenje po pitanju razvoja modela za unapređenje saradnje dvije države u više oblasti od zajedničkog interesa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:37