Александар Машковић / - фото: Принтскрин
23/05/2022 u 18:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Машковић: Приступању ЕУ посвећени сви релевантни актери

Црна Гора остаје чврсто на свом геостратешком евроатлантском курсу, нарочито имајући у виду да смо чланица НАТО-а и да подржавамо Заједничку вањску и безбједносну политику ЕУ - навео је Машковић

Приступање Европској унији (ЕУ) постаје најважнији вањскополитички циљ Црне Горе, којем су у потпуности посвећени сви релевантни актери, рекао је државни секретар црногорског Министарства европских послова, Александар Машковић.

Из тог ресора су казали да је Машковић, током разговора са аустријским парламентарцима и представницима Политичке академије Аустрије, поручио да је ЕУ важан и поуздан партнер Црне Горе.

- Црна Гора остаје чврсто на свом геостратешком евроатлантском курсу, нарочито имајући у виду да смо чланица НАТО-а и да подржавамо Заједничку вањску и безбједносну политику ЕУ - навео је Машковић.

Он је, како се наводи у саопштењу, указао на стабилну подршку црногорских грађанки и грађана чланству државе у ЕУ, што, према оцјени Машковића, представља снажан кохезивни фактор црногорског друштва.

- Црна Гора остаје у потпуности посвећена реформама у области владавине права, и сви наши напори усмјерени су на испуњавање привремених мјерила у поглављима 23 и 24, односно на мјерљиве резултате у правосуђу и борби против корупције и организованог криминала - казао је Машковић.

Представници Политичке академије Аустрије су истакли да та држава подржава европски пут Црне Горе, што је, како су казали, показала кроз конкретну политичку, експертску и техничку подршку преговарачком процесу Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:22