/ PRES MEDOJEVICA OKO SVERCA CIGARETA - IVAN PETROVIC-IPE
14/05/2022 u 17:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Абазовић “ухапсио” цигарете које су легално увезене

Очигледно је да Абазовић има дил са Ђукановићем и да селективно спроводи акције којима ће задовољити интересе САД и Велике Британије, наводи Медојевић

Абазовић наставља своју политику спрдања са државом и јефтином политичком демагогијом, сматра Небоjша Медоjевић лидер ПзП.

-Проблем Црне Горе је дуванска мафија која уз помоћ државних органа већ 30 година шверцује цигарете. Абазовић је данас “ухапсио” цигарете које су легално увезене у Црну Гору и легално складиштене у слободној зони у Луци Бар. Ове “ухапшене” цигарете нијесу шверцоване.  Шверц настаје када дуванска мафија направи фалш документацију и када “одабрани” цариници ту фалш документацију прихватају и без прегледа камиона пуштају ове цигарете да изађе из слободне царинске зоне.Црногорска полиција и АНБ, одавно знају ко припрема фалш документацију по којој камиони са цигаретама,  на које није плаћена царина, излазе из Луке као да превозе “пластику” или неки други лажно декларисани производ- наводи Медојевић.

Додаје: "Шверц се десио у мају 2021 године када је из Луке Бар изашло 94 шлепера цигарета са лажном документацијом и која је под посебном пратњом изашла из Црне Горе. Дритан је тада био Замјеник Премијера и Координатор свих служби безбједности. Директор полиције је био кадар Вијести и УРЕ Брђанин. Шеф АНБ је био Вукшић. Премијер је био Кривокапић".

-Нормални редослед потеза је да полиција открије ко су шефови дуванске мафије (а то је све познато полицији и АНБ), да тужилац покрене истрагу и да налог за лишавање слободе Ђукановића и шефова клана из Гранда и Мојковачког клана, и да отвори проширену финансијску истрагу и тражи привремено замрзавање имовине осумњичених и предмета вршења кривицног дјела, до правоснажне пресуде. Цигарете нијесу нелегална роба, као наркотици и да би се оне правно коректно заплијениле, мора постојати неки кривично-правни или грађанско-правни поступак. Овако је Абазовић поново ухапсио цигарете, али не и шверцере цигарета. Исто као што је заплијењено 1,5 тона кокаина, а нијесу ухапшени власници кокаина, већ само увозници. У случају заплијене 500 кг кокаина у бананам Волија, ухапшене су само банане и кокаин, а нико од шверцера кокаина- наводи он.

Додаје:"Очигледно је да Абазовић има дил са Ђукановићем и да селективно спроводи акције којима ће задовољити интересе САД и Велике Британије, а неће хапсити Ђукановића и његове најближе сараднике у шверцу кокаина и цигарета".

-Заплијена и конфисковање легалних цигарета без икаквог поступка, тужилачких и судских пресуда и решења и хапшења главних шверцера, представља озбиљну импровизацију и може коштати државу великих обештећења и међународних спорова. Цигарете су предмет кривичног дјела, тек кад се кривично процесуирају шверцери и онда се стиче правни основ за покретање поступка за запљену цигарета. Не би било први пут да се у циљу стицања јефтиних политичких поена или задовољења интереса странаца, покрећу неке правно инвалидне акције које резултурају ослобађајућим пресудама и плаћањем енромних одштета из буџета. Сјетимо се оптужница и привременог замрзавања имовине Шарића и Калића- закључууе он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 15:20