Небојша Медојевић / - IVAN PETROVIC-IPE
01/10/2021 u 20:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Ацо би прије бацио бомбу на Прву банку, него пустио мене да приступим подацима

Оно што jе важно jесте да више тамо не можете да пронађете све податке, да jе већински власник Ацо Ђукановић напустио Црну Гори, да живи у Луксембургу и Шваjцарскоj, да jе са собом понио сву документациjу о плаћањима и трансакциjама Прве банке, казао је Небојша Медојевић

Лидер Покрета за промjене Небоjша Медоjевић казао jе Адриа Телевизиjи да га ниjе изненадила одлука Централне банке Црне Горе да му не да сагласност за избор у борд директора Прве банке, наводећи да таj чин представља jош jедан доказ да нова власт ниjе демонтирала стари режим.

Медоjевић jе рекао да му ниjе био циљ да управља Првом банком већ да штити интересе мањинског акционара Електропривреде Црне Горе, додаjући да би његов избор за већинског власника значио откриће дугогодишњих криминалних радњи.

– Оно што jе важно jесте да више тамо не можете да пронађете све податке, да jе већински власник Ацо Ђукановић напустио Црну Гори, да живи у Луксембургу и Шваjцарскоj, да jе са собом понио сву документациjу о плаћањима и трансакциjама Прве банке, jер jе самим предлогом да будем именован схватио да би то могло да буде погубно за њега, jер зна колико jа знам о томе како функционишу те криминалне банкарске организациjе у контексту прања новца од организованог криминала. Наравно да би он приjе био спреман да баци бомбу на Прву банку него да прихвати мене да приступим информациjама и подацима о Првоj банци – навео jе Медоjевић.

Он истиче да су противзаконитим понашањем Централне банке Црне Горе угрожени интереси Електропривреде, додаjући да се ради о неприjатељском понашању већинског према значаjном мањинском власнику.

Медоjевић се нада да ће, упркос тренутноj ситуациjи, Електропривреда Црне Горе наћи начин да заштити своjе интересе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:53