Медојевић / - Фото: Фејсбук
12/09/2021 u 09:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Ако је Секуловић имао податке о оружаном сукобу на Цетињу, зашто није увео полицијски час?

Носиоци руководећих функција у сектору безбједности треба да буду смијењени, поручује предсједник ПзП-а

Лидер Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић не вјерује да је на Цетињу током протеста због устоличења митрополита Јоаникија могло доћи до оружаних сукоба. 

Како је казао, ако је тачна информација да је постојала безбједносна процјена АНБ-а и полиције да је на Цетињу могло доћи до сукоба, онда је поступање полиције и МУП-а у данима прије догађаја било непрофесионално.

- Носиоци руководећих функција у сектору безбједности треба да буду смијењени- поручио је он. 

Према његовим ријечима, ако је АНБ направио безбједносну процјену на основу обавјештајних података о намјерама ДПС-а као организатора скупа да употријеби ватрено оружје према службеницима полиције, онда је у оквиру те процјене АНБ морао идентификовати организаторе.

Медојевић сматра да је требало ухапсити и финансијере, извршиоце и помагаче, као и хијерархијске позиције конкретних личности задужених за извођење "терористичих акција". 

- АНБ је морао да лоцира логистичке пунктове за наоружавање, обуку и опремање појединаца, системе комуникација, маршруте кретања, пунктове окупљања, мете дјеловања, планове за сакривање извршиоца терористичких акција, опструкције кретања и дејства полицијских снага, уништавања доказа и друге конретне активности терористичке групе. Уколико је АНБ у својој процјени утврдила да постоји опасност и ризик од оружаних дејстава против полиције, била је обавезна да надлежно тужилаштво одмах обавијести о тим сазнањима како би се забранило свако окупљање грађана на Цетињу, због опасности од терористичких акција и достави оперативна сазнања полицији и тужилаштву ради превентивних акција према организаторима и члановима терористичке отганизације која планира оружане нападе- истакао је Медојевић. 

Додаје да понашање МУП и Владе Црне Горе указује на постојање завјере са ДПС-ом у циљу спречавања Цркве да обави устоличењемМитрополита ради остварење политичких циљева и интереса ДПС-а.

- Невјероватно је признање министра Сергеја Секуловића да је имао званичне процјене АНБ о опасностима од тероризма, а да није прстом мрднуо да о томе обавјести јавност или да превентивним дјеловањем елиминише ризике, забрани окупљање, уведе полицијски час и похапси актере терористичке завјере. Наравно, истина је сасвим другачија. Због издаје кључних људи на челу безбједносног сектора, Милу Ђукановићу је гарантовано да устоличење неће бити и само је требало поставити сценографију за објављивање “побједе”. Ђукановић би прогласио “побједу” и изјавио да СПЦ више нема шта да тражи на Цетињу и предложио би да Цетињски манастир постане културно-историјски споменик. Веселин Вељовић би рекао да је “патриотска полиција” прешла на страну “народа”. ДПС би онда позвао на “дијалог”, Милови плаћени лобисти би подржали интернационализацију “кризе” у Црној Гори, Влада би се показала као неспособна да врши власт на цитавој територији Црне Горе, Патријарх СПЦ би био понижен. Преко предсједника Скупштине би почео “дијалог” о формирању Владе националног спаса. ДПС би се вратио у Владу. Договорили би се ванредни предсједнички и парламентарни избори 2022. године. Мило би обећао да напушта политику , а био му законско гарантован доживотни имунитет од кривичног прогона- наводи Медојевић. 

На крају је истакао да "ова Влада није Влада грађана и дрзаве Црне Горе, већ глобалне дубоке државе.

- Зато им смета ДФ, зато им смета истинско помирење Црногораца и Срба. Зато се плаше суштинске транзиције и реформи. Зато се иде на тајне вечере код Kатнића, зато се тајно састају са Роценом и Милом- закључио је Медојевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:51