Небојша Медојевић / - Фото: Фејсбук
21/10/2021 u 12:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: АНБ компромитована, расформирати је и основати нову службу са оперативцима коjи прођу провjере

АНБ и Полициjу треба очистити од поjединаца коjи не могу да обjасне своjе лично богатство коjе jе вишеструко веће од њихових легалних прихода казао је предсједник Покрета за промјене

Дугогодишњи високи функционер АНБ-а, задужен за таjна праћења и прислушкивања jавно компромитуjе службу, тврдећи да jе АНБ поступао супротно Уставу и законима и да jе због тога убиjено много људи, казао је предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић.

– Jавно обраћање jедног од шефова служби безбjедности jе риjеткост. Самоубиство обавjештаjаца jош већи раритет. Њихов посао jе да користе психолошке слабости своjих мета и да их врбуjу или користе за своjе циљеве. Оперативци службе су ти коjи често користе противуставне, незаконите, неморалне, нељудске, прљаве методе ради остваривања своjих циљева – додао је он.

Како је казао посебна прича jе наша АНБ коjа никад ниjе доживjела неопходне системске реформе и раскид са праксом тоталитарне комунистичке УДБЕ коjа jе имала све карактеристике зликовачке терористичке организациjе. Моћ да, у име партиjе на власти, убиjате своjе политичке неистомишљенике jе у темељима АНБ-а. Никад “државне убице” ниjесу приведене правди. Никад њихове жртве ниjесу рехабилитоване, морално, политички, правно, материjално, финансиjски. И даље служба може да третира опозиционе прваке као “неприjатеље државе” и да према њима употребљава мjере. У самоубиство не вjеруjем.

– Ако jе шеф оперативе АНБ оптужио АНБ да су дjеловали противуставно и незаконито и да jе то за посљедицу имало велики броj убистава, та служба jе компромитована и она треба да буде расформирана – казао је Медојевић.

Служба коjа jе изграђена на темељима комунистичке УДБЕ и коjа се како је казао трансформисала у логистику наjвећих нарко кланова Европе не може да опстане. Она jе страно тиjело у демократском бићу државе. Зато jе отварање досиjеа и дубока лустрациjа, приjе свега, службе, полициjе, тужилаштва, судова, царине, воjске НУЖАН И НЕЗАОБИЛАЗАН корак ка демократскоj транзициjи друштва.

– АНБ и Полициjу треба очистити од поjединаца коjи не могу да обjасне своjе лично богатство коjе jе вишеструко веће од њихових легалних прихода. Сви оперативци и функционери мораjу проћи полиграф у односу на незаконите и противуставне радње коjе су радили по наређењу Партиjе и на околности сарадње са криминалцима и примања мита – истакао је он.

Након овог jавног сведочења шефа таjне службе, таjност те службе више не постоjи, а таjна служба без таjности не може да постоjи, додао је Медојевић.

Како је објаснио зато jе за државу оптимално рjешење расформирање ове компромитоване, криминализоване и корумпиране службе и формирање нове, са чистим професионалцима коjи су спремни да се ухвате у коштац са мафиjом и коjи ће имати комплетну подршку државе и друштва у тоj, историjски важноj, борби за оздрављење нациjе и државе.

Са мафиjом нема кохабитациjе. Са мафиjом се не преговара. Са мафиjом се држава обрачунава!, закључио је предсједник Покрета за промјене.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:42