/ FOTO: RTCG
17/11/2022 u 20:31 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Crna Gora je u paralizi ustavnog poretka

On je istakao da ono oko čega se sad spori vlast i opozicija, kvalifikovane većine za izbor sudija Ustavnog suda, za izbor vrhovnog državnog tužioca, i te kvalifikovane većine ugradio je "Pokret za promjene" u Ustav

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kaže da je Crna Gora trenutno u dubokoj političkoj institucionalnoj krizi i sad se već, kako kaže, može govoriti o jednoj paralizi ustavnog poretka.

“Kada se dese takve ustavne konstitutivne krize, očigledno je da tada je neophodno da lideri političkih partija parlamentarnih stranaka pokažu dodatnu dozu lične odgovornosti, a ne samo političke, i da pokušaju mirno i demokratski traže izlaze iz ove krize", kazao je Medojević, u emisiji "Agumenti".

On je istakao da ono oko čega se sad spori vlast i opozicija, kvalifikovane većine za izbor sudija Ustavnog suda, za izbor vrhovnog državnog tužioca, i te kvalifikovane većine ugradio je "Pokret za promjene" u Ustav. 

"Ja kao neko ko je predvodio tadašnju delegaciju opozicije, nakon obnavljanja nezavisnosti Crne Gore kada je ostvario bio najveći test odgovornosti političke elite, a to su bili pregovori o Ustavu Crne Gore. Ono oko čega se sad spori vlast i opozicija , to su ove kvalifikovane većine za izbor sudija Ustavnog suda, za izbor vrhovnog državnog tužioca, i te kvalifikovane većine upravo je ugradio "Pokret za promjene" u ovaj Ustav", naveo je Medojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. februar 2023 18:14