Медојевић / Фото: Срђан Бољевић
13/07/2021 u 10:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: ДФ мора да објасни грађанима да су им интереси угрожени

Kривокапић, Демократе и УРА конвергирају политичком савезу са ДПС-ом, тврди лидер ПзП-а

Сасвим је природно да премијер Здравко Kривокапић, Демократе и УРА конвергирају политичком савезу са ДПС-ом, тврди предсједник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић.

Он је додао да су се потписници Споразума од 8. септембра сагласили са двије важне политичке одреднице које их спајају, а то је да се наставља унутрашња и спољашња политика ДПС-а, тј. да нема промјена и да је Демократски фронт, који је симбол помирења и промјена је заједнички непријатељ.

- Овај политички постизборни инжењеринг је неодржив и погрешан из једног простог разлога – грађани за то нијесу гласали - искључив је Медојевић.

Такође је рекао да зато једино ДФ-у одговарају избори и зато их ДФ једини и помиње, додаје да се власт не може успоставити преваром бирача и издајом политичких принципа, а да Влада не може да влада ако изгуби подршку већине.

- То су основни демократски принципи и у САД и УK, Њемачкој, Француској, Италиј и другим земљама. Опасно је када Владу формира крупни капитал који спроводи политику и штити интересе глобалне дубоке државе и центара моћи ван Црне Горе. Зато је основни задатак ДФ-а да грађанима објасни о каквој се превари и издаји ради и да су држава и интереси грађана угрожени - рекао је Медојевић.

Медојевић каже да је зато једини демократски и европски излазак из кризе – формирање техничке Владе за изборе, чишћење бирачког списка, постављање политички неутралног менаџмента РТЦГ-а и смјена корумпираног и политички острашћеног СДТ-а и на изборе.

- Нека грађани кажу ко је слагао и издао, а ко није. ДФ је сигуран у своју принципијелну политику у интересу наших грађана и државе Црне Горе. Само јако. Слобода или ништа- поручује Медојевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:47