Небојша Медојевић / - Фото: Фејсбук
20/07/2021 u 13:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: ДПС спашава Бечића и криву владу

- Предсједника Скупштине и предсједника Владе подржава само 14 од 41 посланика већине. То је јасна криза Владе, Парламента и криза легитимитета власти - каже лидер ПзП-а

 Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић је саопштио да Алекса Бечић и Дритан Абазовић ако желе да владају са подршком ДПС-а и не желе да врате мандат народу, који за то није гласао, нека то јавно кажу и онда нам опет преостаје улица и протести

- ДПС пита Премијера када ће покренути питање повјерења својој Влади, јер је изгубила повјерење већине која је изабрала? Као што сам и најавио, ДПС се враћа у Парламент и спашава Бечића и Криву Владу. Природно је и нормално да партије које имају исте газде у иностранству и који су слијепи послушници глобалне дубоке државе конвергирају ка политичком савезу. Једноставно, мора да се ради како Сорош каже - истиче Медојевић.

Он наглашава да су Бечић и Здравко Кривокапић маневром ДФ-а ушли у нерешив проблем.

- Предсједника Скупштине и предсједника Владе подржава само 14 од 41 посланика већине. То је јасна криза Владе, Парламента и криза легитимитета власти. ДФ је својим бојкотом Парламента само јавности показао да су ДПС, Демократе, Ура и власници Вијести под контролом центра моћи ван Црне Горе и да се ради о истој политици. ДПС је под притиском амбасада морао да прекине бојкот и спашава редова Алексу од блокаде рада Парламента - каже Медојевић.

Он наглашава да је ДПС прошлост, да се распада и да никада више неће доћи на власт, али глобална дубока држава је заинтересована да остане иста политика.

- И после Мила, Мило. ДПС са Милом Ђукановићем је превише крупан залогај за Алексу јер зна да му то бирачи не би опростили, али он рачуна на ДПС без Мила Ђукановића са младим “модерним” снагама Ракочевић, Живковић, Николићи итд итд. Чувено “здраво” крило ДПС-а. То је идеја власника Вијести. Да Мило оде, да они преузму шверц и лукративне послове, а да политика ДПС-а остане. Да се ништа не мијења, осим конта на њиховим жиро рачунима. ДПС поставља питање Кривом и тако даје легитимитет крњој Скупштини и крњој Влади - каже лидер ПзП-а.

ОИн сматра да за ово народ није гласао и да се ради о издаји и превари и бирача.

- Сад је јасно ко је у дилу са ДПС-ом и зашто ДФ није могао у Владу. Са нама нема дилова иза леђа наших бирача и нашег народа. За нас нијесу гласале Амбасаде и Сорош. Ако Алекса и Дритан желе да владају са подршком ДПС-а и не желе да врате мандат народу, који за то није гласао, нека то јавно кажу и онда нам опет преостаје улица и протести. Само јако. Слобода или ништа - закључује Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:56