Pres Medojevica oko sverca cigareta, Nebojsa Medojevic / PRES MEDOJEVICA OKO SVERCA CIGARETA - IVAN PETROVIC-IPE
03/11/2022 u 12:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Dritan je srušio Vladu Krivokapića zbog preuzimanja kontrole nad švercom cigareta

Tvrdi da GST Novović ima kompletiran slučaj protiv Abazovića, Miloševića i Milića iz URE i njihovih, kako kaže, partnera u švercu

Saznanja jedne moćne zapadne obavještajne službe nedvosmisleno ukazuju da je Vlada Zdravka Krivokapića švercovala cigarete i da su Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Milojko Spajić imali konkretne motive i koristi zbog čega su dopustili nastavak šverca, saopštio je predsjedik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

-Na izričiti zahtjev naših stranih partnera, crnogorske službe su prikupile informacije, saznanja, materijalne dokaze o direktnom učešću 42. Vlade i Krivokapića, Abazovića i Spajića u švercu cigareta. Strane službe, uz pomoć ANB su došle do saznanja da je Dritan srušio 42. Vladu Krivokapića samo iz jednog razloga - Preuzimanja kontrole nad švercom i eliminisanja Krivokapića iz tog posla- saopštio je Medojević.

Tvrdi da GST Novović ima kompletiran slučaj protiv Abazovića, Miloševića i Milića iz URE i njihovih, kako kaže, partnera u švercu.

-Istragu treba kompletirati i za učešće Krivokapića (i najmanje jednog člana njegove porodice) i Milojka Spajića u šemi šverca cigareta u cilju otkrivanja istine koliko miliona eura su uzeli “apostoli” i “eksperti” od krimalnih aktivnosti crnogorske mafije i kakva je uloga ključnih vođa crnogorske mafije u uvođenju Krivokapića, Abazovića i Spajića u nekadašnji monopolski posao DPS-a.Ona struktura koja prekine ovaj kriminalni lanac šverca biće zapisana u istoriji kao reformska i demokratska. Nažalost, za sada, sve strukture u vlasti su lako prihvatale ponude mafije da se šverc nastavi- kazao je Medojević.

Medojević kaže da je svima bilo jasno da bi njegovim dolaskom na poziciji Koordinatora reformi službi i demokratske tranzicije, šverc cigareta bi stao za jedan dan.

-Zbog toga je mafija i korumpirani političari i napravili kampanju laži da zapadne države ne žele DF u Vladi. DF u Vladi nije željela crogorska mafija i šverceri. Zato su izabrali svoje 42. i 43. Vladu koje su im garantovale da će sve ostati isto- zaključio je Medojević.

Medojević tvrdi da je URA prošvercovala 20 šlepera cigareta: Novović ima dokaze

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. april 2023 02:14