/ foto: ivan petrović
12/08/2022 u 12:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: I Zdravkova i Dritanova Vlada ponašale se kao ekspoziture centara moći

Ako Dritan ima makar jednog iskrenog prijatelja trebao bi da ga savjetuje da odmah podnese ostavku, naveo je on

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, saopštio je da je "ova Vlada nastavak političke šizofrenije koji je karakterisao i Vladu djelova Crkve...".

- Deklarisani Ciljevi, prioriteti i politike Vlade su u suprotnosti sa sastavom Vlade i političkom većinom koja je glasa i podržava u Parlamentu. I Zdravkova i Dritanova Vlada su se ponašale kao ekspoziture centara moći, za koje niko nije glasao i koji ne učestvuju na izborima. Prekid veza sa Parlamentom i političkim partijama koje su dobile povjerenje birača na izborima pretvorio je Vlade u mail adrese na koje su stizale instrukcije onih koji su ih i formirali. Formirati Vladu u koaliciji sa DPS , a očekivati da će ta Vlada obezbjediti političku podršku za borbu protiv mafije, koja je direktno povezana da DPS je čista politička šizofrenija. Formirati Vladu sa ekstremnim fašistima i srbofobima iz DPS I SDP , i očekivati političku podršku za sklapanje TU sa SPC je čista politička šizofrenija. Formirati Vladu sa DPS, SDP, BS koja Srbiju doživljava kao neprijateljsku državu, a očekivati podršku za Otvoreni Balkan, je čista politička šizofrenija- naveo je Medojević.

Kako je poručio, "to političko ludilo je samo stvaralo dodatne antagonizme, izazivalo i pojačavalo podjele i konflikte i na kraju dovelo do sosptvenog kraha".

- Slaba Vlada je pokušala da rešava ozbiljne društvene probleme i pitanja, bez prethodno postignutog najšireg konsenzusa. Dritan se brzo pretvorio u karikaturalnu imitaciju diktatora na koga uticaj imaju neki obskurni likovi sa živopisnim biografijama, koji mu daju sulude i opasne savjete. Ideja da svakoga može prevariti, slagati i da na kraju saldo bude nula je pogrešna i opasna. Sama činjenica da neće da podnese ostavku, kada mu 2/3 poslanika koji su izglasali njegovu Vladu pokreće inicijativu za pad Vlade pokazuje njegovu opsjednutost funkcijom. Taj egzibicionizam, soliranje, autokratsko ponašanje, neuvažavanje demokratskih principa i evropskih standarda demokratije, pa čak i pravila dobrog ponašanja u političkom životu, sklonost ka ličnim odmazdama i osvetama, uvlači čitavu zemlju u opasnu krizu. Ako Dritan ima makar jednog iskrenog prijatelja trebao bi da ga savjetuje da odmah podnese ostavku i otvori proces dijaloga za rešavanje teške političke, institucionalne i bezbjednosne krize. Država nije igračka- naveo je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:25