Nebojša Medojević / - DF
24/09/2022 u 19:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Klanovi preko partija koje kontrolišu ne daju da ja preuzmem reforme

Da li Dritan “ekspert” za bezbjednost zna o čemu ja ovdje pišem, pitao je Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević rekao je da se postavlja pitanje kako se došlo do podataka o tome ko su izvršioci ubistva osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Turskoj. 

- Laboratorija za forenzičku analizu je rekonstruisala sva kretanja Jovana Vukotića, u periodu od nekoliko mjeseci za vozilo u kojem je ubijen. Nakon ove rekostrukcije, koristeći se vještačkom inteligencijom, izdvojena su sva vozila koja su imala istu rutu kretanja, bez obzira na to da li se kreću neposredno iza njega, nego u bilo kom vremenskom intervalu.  Provjeravalo se da li je Vukotić imao još vozila koja ga obezbeđuju ili je mijenjao vozilo a zadržavao socijalnu naviku ponašanja- kazao je Medojević. 

Kako je naveo, pregledima je utvrđeno da je poslednjih 90 dana jedno vozilo imalo uvijek istu rutu, koju je koristio i Vukotićev automobil.

- Utvrđeno je da je mobilni telefon koji je nošen u tom vozilu imao i broj koji pripada crnogorskim mobilnim operaterima, i pristupilo se izradi izvještaja, sa kojim licima je telefonski broj komunicirao ali i lokacije koje je obilazio. U krugu kontakata izolovano je nekoliko lica u Istanbulu i lokacije na kojima se nalaze. Utvrđeno je na bazi telefona koji su se nalazili na lokacijama, od kada su lica prisutna na lokacijama, sa kim ona imaju kontakte, i uspješno je obavljena identifikacija lica, bez da je bilo ko legitimisan- poručio je Medojević. 

Kako navodi, kada je forenzička analiza ustanovila da je sa visokim stepenom vjerovatnoće (preko 98.8%), zapravo identifikovana kriminalna grupa, koja se bavi najtežim krivičnim djelima, specijalne jedinice policije, su uz nalog suda pristupile istovremenom pretresu na 22 lokacije, i pronašle 104 materijalna dokaza.

-Evo zašto narkoklanovi preko političkih partija koje kontrolišu ne dopuštaju da ja preuzmem reforme u ovom sektoru. Da li Dritan “ekspert” za bezbjednost zna o čemu ja ovdje pišem!! Ringe ringe raja...- kaže Medojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. april 2023 02:20