Небојша Медојевић / - Небојша Медојевић
16/09/2021 u 12:26 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Кривокапић није учестовао у споразуму ДФ и Демократа, УРА ће инсистирати на сарадњи са ДПС-ом и на прелазној Влади

Демократе не стоје више иза експерата, додао је он.

Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић казао је да премијер Здравко Кривокапић није учествовао у преговорима Демократског фронта и Демократа. Поручио је да он више не може да буде премијер, а вјерује да ће УРА инистирати на сарадњи са ДПС-ом и да ће ићи на прелазну Владу.

-ДФ указује на неодрживост ове Владе за коју не постоји воља грађана, то је слаба Влада. Она не може да спроведе нужне реформе, имајући у виду да је наш противник, недемонтирана криминална организација коју треба угасити, а то је ДПС. Неки су се више бавили да угасе ДФ него да спроведу реформе грађана. Влада мора бити јака, а може бити ако је одговорна према грађанима. Ова влада је одговорна дјеловима Цркве и концерну Вијести. Влада је била лак плијен за ДПС и није успјела да их демонтира. Ми из ДФ-а смо раније најавили да договор треба да постигну ДФ и Демократе, Премијер није био укључен у постизање овог споразума. Ми смо ово договорили још у октобру прошле године, и то кад је премијер објавио да не жели овакву владу. Сада смо дошли у ситуацију да видјели сте на Цетињу да влада не функционише. Коначно су колеге из Демократске ЦГ схватиле да је држава у опасности од бившег режима. Радило се прошле године да се Влада формира као кружни ток око ДФ-а - казао је Медојевић на прес конференцији.

Како је додао, нова Влада треба да буде од постојеће већине плус мањинске партије, компромис је да иду у реконстуисану Владу, премијер не може да води никакву владу.

- Демократе су направиле огроман компромис и више не стоје иза ове експретске владе. Понашање Абазовића се показало недоличним. Рејтинг ДФ-а расте иако сви покушавају да га сруше - додао је он.

Пројекат Отворени Балкан донио био највише користи Црној Гори

 - Европска унија више од четири године не представља извозник стандарда, и Западни Балкан је препуштен самом себи. Због унутрашњих  проблема ЕУ, она је окренута себи. Процес утицаја на Западном Балкану је занемарљив. Нама је корисно да имамо слободну тровину, али оне погодности која ЕУ није успјела да обезбиједи,  ми морамо да обезбиједимо себи.Црна Гора мора да буде дио иницијативе Отворени Балкан. Меркел је инсистирала да будемо дио отвореног Балкана - казао је он.

Медојевић је напоменуо да није чуо ни један разлог од Владе зашто ЦГ није дио отвореног Балкана.

 - То олакшава трговину и имаће позитивне стране, као отварње радних мјеста. Пројекат смањује сиву економију и црно тржиште. И олакшава проток робе. Јасно је да Отворени Балкан може да донесе само користи, да се прошири тржиште. ЦГ је свјетски рекордер у висини извоза у односу на БДТ. Црна Гора је у најтежој позицији са оваквим минималним увозом. Земља која има највише користи да уђе у тај пројекат је ЦГ, али организоване криминалне структуре имају утицаја на ову владу. Овим пројектом се смањују злоупотребе и шверца - додао је он.

Још једном је позвао Владу Здравка Кривокапића је да промијени став и да ЦГ уђе у тај пројекат, и искористи добити које доноси Отворени Балкан.

 - Од овог пројеката грађани би имали највише користи, нарочито и у области туризма, током љетње сезоне, јер туризам зависи од регионалних туриста који су најбројнији. Ово доноси многе бенефите, грађани не треба се плашити регионалних интеграција, што више причамо о развоју то ћемо мање о национализму, шовинизму, сукобима. Због криминала три земље нису ушле у овај пројекат. Само онај који не мисли добро својим грађанима, доноси одлуку да се пропуштају огромне шансе - рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:09