/ фото: Лазар Ружић
20/09/2021 u 09:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић Кривокапићу: Колико мораш бити неспособан и глуп да препустиш Ђукановићу међународну позорницу

Умјесто да премијер буде шеф државне делегације на годишњем засједању Генералне скупштине УН , неспособни премијер и његове незналице су допустили да шеф делегације буде Ђукановић, навео је он

Предсједник "Покрета за промјене" Небојша Медојевић саопштио је да је невјероватно то што је, како је навео, Влада именовала "Мила за шефа делегација Црне Горе на засједању УН у Њујорку".

- Умјесто да премијер буде шеф државне делегације на годишњем засједању Генералне скупштине УН која се одржава у Њујорку, неспособни премијер и његове незналице у кабинету и Влади су допустили да шеф делегације државе буде нико други него пучиста и шеф мафије Ђукановић. Невјероватно незнање и глупост Владе. По Уставу спољну политику Црне Горе води Влада. Влада је требало да усвоји Платформу за наступ на Годишњој Скупштини у складу са спољном политиком Владе. Влада је морала да одреди састав и шефа делегације. То је морао бити премијер који би у УН заступао политику Владе (ако то уопште и постоји) - навео је Медојевић.

Како је додао, Ђукановић никако није смио бити дио делегације, јер је предводио нелегалне насилне протесте против уставног поретка.

- Овако, шеф делегације државе Црне Горе биће Мило Ђукановић, а министар вањских послова Радуловић биће члан Милове делегације?! Јасно је да ће Ђукановић искоритисти овај поклон незналица из Владе и у Њујорку презентирати политику ДПС-а и своје личне ставове, настављајући да оптужује СПЦ, Србију, Владу, ДФ, Русију… за нестабилност Црне Горе. Сигурно да Ђукановић неће причати о својим нарко-картелима и шверцу цигарета, неразријешеним убиствима, корупцији у тужилаштву, судовима, полицији, везама са бившим премијером Малте Мускатом и убиству новинарке Галиције Дафне, прању новца од коцке и клађења кинеских тријада, пословима са азарбејџанским диктатором Алијевим, везама са турским мафијашем Пекером, либијцима у Институту Игало, продаји оружја ИСИЛ…- истакао је Медојевић.

Како је поручио, "колико мораш бити неспособан и глуп да препустиш Ђукановићу једну важну међународну позорницу и могућности да преко својих плаћених лобиста уговори састанке са Бајденом и другим државницима који ће, по природи ствари бити тамо".

- Овој Влади је немогуће и помоћи јер су сувише неспособни за овај озбиљан посао. Могли су макар да се присјете како их је Мило понижавао око именовања и разрешења Амбасадора, па су сад имали идеалну прилику да реагују реципрочно. Незнање Кривокапића и неспособност његових апостола нас превише кошта и угрожава виталне националне интересе. Једноставно, човјек није за овај посао и треба да поднесе оставку. Нјегово незнање и грешке су сувише скупе и плаћају их сви грађани Црне Горе. Да не помињем да ће тема бити климатске промјене, а да наша Влада још нема Национални план енергетске транзиције и климатских промјена, а да директор ЕЂЦГ промовише наставак производње енергије на лигнит у Пљевљима што је у супротности са темом засиједања и циљевима УН- саопштио је Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:07