/ фото: ИВАН ПЕТРОВИЋ
15/12/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Меморандум помирење државе и народа са корупцијом и криминалом

Само заједно са нашим народом настављамо борбу за слободу, част и достојанство Црне Горе, нагласио је Медојевић

Небојша Медојевић, предсједник Покрета за промејне, саопштио је да ако је тачно да у меморандуму, пише да "Црна Гора мора бити држава у којој се неће спроводити реваншизам по било ком основу", онда се то не може назвати никако другачије него меморандум о капитулацији и издаји".

Прочитајте шта пише у тексту меморандума о сарадњи УРА, СНП и мањинских странка

- Сасвим сам сигуран да потписници Меморандума нијесу свјесни историјске потребе са суочавањем са прошлошћу и транзиционом правдом. Идеја давања гаранција Ђукановићу о имунитету од било каквог кривичног прогона је опасна порука да наше друштво ни његова елита нема храбрости нити свијести о значају правде за изградњу једног слободног, демократског друштва и правне државе. Нуђење амнестије човјеку који је разорио морал нације и наш традиционални систем моралних вриједности, уништио привреду, опљачкао грађане и државу, створио најопасније нарко картеле за шверц цигарета и дроге у Европи, продубио наследње подјеле, од Црне Горе направио сугурну криминалну кућу, приватизовао институције система, се не може другачије назвати него као издаја! Давно је Свети Петар Цетињски рекао Црногорцима: Ви радите оно што знате, али не знате шта радите! - нагласио је Медојевић.

Истиче да забрана рада ДПС-а као "политичког крила мафије, хапшење лопова који су са позиција власти опљачкали овај народ и државу и заплијене њихове имовине и враћање народу и држави, господо потписници, није реваншизам. То је правда":

- Овај Меморандум је помирење државе и народа са корупцијом и криминалом. Тачније, политички акт КАПИТУЛАЦИЈЕ државе пред мафијом. Овим неразумним актом, у темеље будуће Црне Горе се уграђује некажњивост. Шаље се опасна порука следећим нараштајима да се криминал и корупција исплати.  Да постоје неки чланови наше заједнице који су недодирљиви и за које закони не важе. Да је финансијска и криминална моћ изнад државе! Овај Меморандум трајно елиминише сваку шансу да је Црна Гора могућа као правно друство и правна држава гдје сила закона бити изнад закона силе. Само кукавице и издајници могу потписати капитулацију државе пред мафијом. Овим актом, потписници се одричу слободе и демократије и прихватају силу као једину вриједност. Црном Гором се шири неподношљиви осјећај  неправде.  Народ тражи да се ДПС, као лоповска секта, политичко крило мафије, забрани, њихови корумпирани функционери похапсе, а имовина стечена криминалом врати народу и држави. Зато је ДФ све више неприхватљив коалицији за капитулацију, а све више прихватљив опљачканим, осиромашеним и обесправљеним грађанима. Зато се у овом Меморандуму не помиње отварање досијеа УДБЕ, лустрација, забрана ДПС-а, хапшења режимских лопова и убица,  незаобилазни механизми демонтаже тоталитарних поредака. Ова капитулација државе Црне Горе пред мафијом, коју покушавају да лажно назову помирење, је прихватљиво и за СДП и СД који ће овај срамни акт потписати нешто касније, да би се онда на крају придружила и лоповска секта ДПС- поручио је он.

ДФ је свјестан вриједности за које се бори.

- Оне су ванвременске и универзалне и само она друштва која су способна да их одбране имају ту част и привилегију да живе у нормалним државама, у којој устав и закони гарантују сва права свима, институције спречавају дискриминацију и гарантују права, у којима нема привилегованих и недодирљивих, у којима су сви људи једнаки пред законом.  ДФ је настао као политички покрет за историјско помирење Црногораца и Срба, али и свих других националних заједница, али не око власти, већ око вриједности. слобода или ништа!!! Пристајање на капитулацију пред Мафијом Мила Ђукановића и гарантовање имунитета од кривичног прогона је крај државе Црне Горе какву је ми памтимо. То је нова Колумбија на Јадрану, са слабим институцијама, послушничким марионетским странкоидима и Владама, структурном корупцијом и сиромаштвом, малом кастом недодирљивих и некажњивих моћника који су изнад закона. Земља биједе и неправде. ДФ на то не пристаје. Само заједно са нашим народом настављамо борбу за слободу, част и достојанство Црне Горе- нагласио је Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 05:26