Nebojša Medojević / - SCREENSHOT FB
28/04/2023 u 08:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Milatović se mora opredjeliti - nacionalni konsenzus za reforme ili partnerstvo sa tajkunima

To je, kako navodi, jedino suštinsko pitanje za postđukanovićevu političku elitu

Povjerenje koje je Jakov Milatović dobio od građana na izborima 2. aprila sa sobom nosi ogromno breme odgovornosti za budući tok političkih procesa u zemlji, kazao je Nebojša Medojević, predsjednik PzP-a.

- Da li je kao predsjednik države spreman da ispuni očekivanja građana koji su ga birali, a koji nedvosmisleno žele demontažu bolesnog mafijaškog režima Đukanovića, promjene političkog kursa ili je spreman da bude sporedni igrač i saučesnik DPS tajkuna, švercera cigareta i kokaina koje u PES zastupa Milojko Spajić - kazao je Medojević.

To je, kako navodi, jedino suštinsko pitanje za postđukanovićevu političku elitu.

- Spajić se svojim ponašanjem, protivzakonitim i kriminalnim odlukama kao ministar finansija preporučio DPS tajkunima kao pouzdan partner koji je sklon kriminalu i korupciji i oni će ga svim silama gurati na ovim izborima. Lista koju Spajić bude nosio biće lista kontinuiteta sa Đukanovićevim režimom i sa kriminalom i korupcijom - navodi Medojević.

Po njemu, ista dilema je i pred glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem koji treba jasno da pokaže da ima iste kriterijume i prema Božoviću i prema Spajiću, za koga tužilac ima more dokaza da je besomučno i bezobzirno pljačkao budžet i novac građana Crne Gore i stekao višemilionsku korist.

- Pravo je vrijeme za prave ljude - kaže Medojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 19:37