/ - Небојша Медојевић
15/11/2021 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Министар Јаков “за кога нико није гласао” кандидат за гиниса!

Како је навео, "свакодневно јефтином пропагандом покушавају да слуде овај народ и да прикажу стање у економији земље као добро и да је њихов допринос кључан"

Небојша МедојевићПредсједник Покрета за промјене, саопштио је да министар Јаков Милатовић “за кога нико није гласао” је саопштио да се стопа незапослености смањила са 21,2 одсто из 2020 на 17,1одсто  данас.

- Да су ови министри чудотворци и апостоли лако је закључити из податка да је од краја 2020 када су дошли на власт па до краја августа 2021 број запослених мањи за 31 хиљаду. На крају 2020 било је 176.693 регистровано запослених, а да је крајем августа ове године 14.5704. Овај перпетум мобиле је сигурно заслужио Нобелову награду. Истовремено пада и запосленост и незапосленост! Људи негдје нестају у црној рупи коју је направила ова Влада. Овај виртуелни свијет у коме је ово могуће изгледа постоји само код Мицкеја и Јакова- истакао је Медојевић.

Како је навео, "свакодневно јефтином пропагандом покушавају да слуде овај народ и да прикажу стање у економији наше земље као добро и да је њихов допринос кључан".

- Обманама, шибицарењем, јефтином демагогијом и опасним популизмом се не може лијечити тешки канцер структурних проблема који гурају земљу ка амбису и хаосу. Свакодневно помјерање куглице испод шибица, није посао за Министре. Држава није играчка. Посебно у рукама Министара за које нико није гласао и који након слома економије планирају да бјеже тамо одакле су и дошли. Истина је само једна. Од доласка ових “мађионичара” изгубљено је 31.000 радних мјеста. 31.000 породица нема прихода од зарада. “Убице економија” са црним одијелима, танким краватама, депилираним грудима, црним руксацима са нотебооок-овима, Иwатцх сатовима не занима како 31.000 породица које су остале без плате покрива трошкове живота. Шта им дјеца једу ових дана- навео је он.

Поручује да  држава није играчка.

- Вођење државе са тешким структурним проблемима је озбиљан и одговоран посао, од историјске важности. За то је потребна стручна, храбра, патриотска и компетентна Влада и јединство свих кључних структура друштва.  Зато је хитно формирање Нове Владе ургентна потреба и грађана и привреде. Играчку кад сломите, купите другу. Државу кад поломите, не можете купити другу. Чак ни за битцоине- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:15