НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ / - НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ
13/05/2022 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Министар Мицкеј би морао бити предмет пажње новог тужиоца

- Рачуни за превари звану “Европа сад” долазе на наплату. Лажима и обманама тзв. “екперата” долази крај - тврди лидер ПзП-а

Министар Мицкеј би морао бити предмет пажње новог СДТ Нововића јер је као министар брутално, дрско и бестидно направио више тешких кривичних дјела и оштетио буџет за више десетина милиона еура, тврди лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

 - Како је могуће да је направљен оволики дуг Фонда здравства? Ако је све рађено по закону о буџету и закону о јавном набавкама, дуг није могућ.  Зашто Министар Мицкеј није плаћао дуг? Зашто Министарка здравља није реаговала? Шта је радио директор Фонда ПиО? Ко је довео здравствени систем пред пуцање?  Зашто нико из претходне Владе није покренуо питање монопола приватне фирме “Глосариј” због кога наши грађани плаћају најскупље љекове у региону? - упитао је он.

Медојевић тврди да је и нечињење кривично дјело, а незнање не ослобађа кривичне одговорности.

 - Док корупција цвета у фармацеутском бизнису, а државни функционери постају све богатији, грађани годинама плаћају љекове по цијенама које су вишетруко веће него у региону. Рачуни за превари звану “Европа сад” долазе на наплату. Лажима и обманама тзв. “екперата” долази крај - сматра он.

Како објашњава, укидањем плаћања доприноса на здравство Фонд је остао без 180 милиона еура прихода годишње.

 - Сад је комплетан трошак система здравства пребачен на буџет и за овај износ ће се морати смањити издаци буџета у некој другој области. Или нас чека ново задужење. Играње са државом и њеним фундаменталним функцијама од којих зависи здравље грађана и наставак корупцијских пракси у набавци љекова и медицинске опреме, скупо ће коштати ову државу и пореске обвезнике.  Или ће се морати повећати ПДВ и други порези или слиједи ново задужење, а камате на наш дуг стално расту. Пошто екс министар Мицкеј, ипак, није отишао назад у Сингапур за плату 20.000 долара, него је још ту и учествује у кампањама куповине бирача по Црној Гори, доступан је тужилаштву, што је добро -  закључује  лидер ПзП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:50