Medojević / Foto: SRĐAN BOLJEVIĆ
02/07/2022 u 15:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević na sudu u Londonu: Ispitivali su me o Sorošu i da li podržavam Trampa

Sve je izgledalo kao saslušavanje u doba Staljina, ali ja sam veoma lagano i ubjedljivo odgovarao na ova pitanja, kazao je on

Lider Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević tvrdi da je juče svjedočio pred sudom u Londonu u slučaju protiv Duška Kneževića, ali da su ga tokom svjedočenja ispitivali da li podržava politiku bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa. 

- Na moje veliko iznenađenje advokati koji zastupaju državu Crnu Goru me nijesu ispitivali na te okolnosti, već su ih interesovali moji politički i ideološki stavovi o dubokoj državi, Donaldu Trampu i Džordžu Sorošu. Posebno sam ispitivan na moje javne stavove da u Crnoj Gori egzistira mreža poslsnika interesa globalnih bankarskih fašista koje sam nazvao “sorošoidima” i koje kontroliše i finansira Soroš. Da li podržavam politiku i stavove Donalda Trampa? Da li potvrđujem svoje stavove o antihrišćanskim karakteru Sorošove mreže i vezama sa satanistima? Sve je izgledalo kao saslušavanje na ideološkoj komisiji Kominterne u doba Staljina. Veoma lagano i ubjedljivo sam odgovarao na ova pitanja, uz prethodno pitanje sudiji, da li se ovdje sudi nekoj idologiji ili političkim izjavama- kazao je Medojević. 

Medojević tvrdi da je na sudu kazao da svoja saznanja o djelovanju mreže sorošoida u Crnoj Gori zasniva na ličnom iskustvu.

- Posebno sam istakao svoju podršku političkim stavovima Donalda Trampa i pojasnio da je PzP sestrinska partija Republikanskoj stranci SAD i da smo punopravni članovi Međunarodne Demokratske Unije i Stranke Evropskih Refomista i Konzervativaca. Nakon kratkog saslušanja sudija je prihvatio moju pisanu izjavu i uvrstio je u dokaze- kazao je Medojević. 

Dodao je da je na sudu kazao da je aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u državnom organizmu etablirao i razvio jednu od najopasnijih i najmoćnijih kriminalnih organizacija u Evropi.

- Ta hobotnica kontrološe sve segmente državne vlasti, koji se sistematski zloupotrebljavaju u obračunima sa političkim oponentima, poslovnim konkurentima i mafijaškim likvidacijama. Kao neko ko je objavio dokaze o mafijaškom karakteru režima, Knežević ne samo da neće imati fer suđenje nego mu je i život ugrožen- zaključio je Medojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:13