Медојевић / Фото: Архива
18/10/2021 u 20:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Не вјерујем да су инспектори Булатовић и Елезовић извршили самоубиство

Много је вјероватније да се ради о бруталним ликвидацијама по принципу "мртва уста не говоре", тврди лидер ПзП-а

Тешко је повјеровати да су високи полицијски и АНБ функционери Ернад Kалач, Рудолф Елезовић и Лука Булатовић извршили самоубиства, сматра предсједник ПзП-а Небојша Медојевић. 

Како истиче, свима њима је заједничко да се ради о професионалцима у служби који нијесу корумпирани, немају никаква богатства и да су били оперативно везани за шверц цигарета и дроге. 

- Опште позната ствар је да су Душко Марковић и Веселин Вељовић постали милионери од шверца цигарета. Други клан АНБ-а из Гранда иза кога стоје Милан Роћен, Зоран Лазовић и Душко Голубовић су постали милијардери из послова са шверцом цигарета и кокаина. Много оперативаца и шефова из АНБ и полиције имају све информације о овим “пословима” њихових колега. Довољно је само отворити истрагу о имовини агената АНБ-а и функционера полиције и одмах ће се лоцирати сумњиви појединци- трврди Медојевић.

Како наводи, пажљиво прати дешавања у обавјештајној заједници у региону и никад није уочио да се неки високо позиционирани обавјештајац убио.

- То су професионалци који су обучени да различитим психолошким методама врбују друге мете. Тешко је повјеровати да професионални оперативци дођу у такве кризне ситуације које доводе до суицидних порива. Сва моја сазнања говоре да се у случају Kалача и Елезовића не може говорити о самоубиству.  Много је вјероватније да се ради о бруталним ликвидацијама по принципу "мртва уста не говоре"- тврди Медојевић. 

Према његовим ријечима, смрт високог оперативца АНБ-а не може проћи без озбиљне истрага и пажње парламента .

- Сви трагови иду према црногорском Легији и шефу кавачког клана Зорану Лазовићу- додаје он. 

Такође је истакао да је Влада сувише слаба да се ухвати у коштац са мафијом. 

- Лазовићев клан је јачи од ове Владе. Он контролише Kатнића, Брђанина, Вукшића, Бурића и Весну Меденицу. Њега нема ко да ухапси и оптужи. Он је тренутно јаци од слабе Владе, која представља државу. Овакво стање анархије и безвлашћа је крајње опасно и мозе резултирати дестабилизацијом државе. Општа анархија и безвлашће води земљу у хаос и повећавају ризик од ликвидација са политичком позадином. Са мафијом нема договора и кохабитације. Мафија се мора побједити. Kо нема воље и храбрости нека поднесе оставку и нека се склони- закључује Медојевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:27