/ foto: lazar ružić
01/09/2022 u 10:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Neki službenici Vlade posjećivali sajtove za odrasle i pokupili viruse

Zvati NATO i FBI da spasavaju državu zbog DDos napada i posjeta sajtovima za odrasle sa službenih kompjutera je neviđena blamaža i ponižavanje države, kazao je on

Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene, pitao je zašto je teško reći istinu.

- Nema nikakvog organizovanog hakerskog napada stranih službi. Radi se, najvjerovatnije, o ljudskom faktoru. Neki službenici Vlade su posjećivali sajtove za odrasle sa službenih kompjutera i pokupili malicionzne programe koji su zaključali neke baze podataka i sada traže pare. Nevjerovatna glupost i bezobrazluk. Poštovanje osnovnih bezbjednosnih procedura i zaštita je dovoljno da se izbjegnu ovakve blamaže i problemi. Ransomware (ucjenjivački) programi su bezopasni, ako se operateri pridržavaju propisanih procedura i postupaka. Priča o virusu od deset miliona eura (počelo je sa 100.000, pa 2,5 miliona eura) je sprdanje sa državom i zdravim razumom- naveo je Medojević.

Kako je saopštio, zvati NATO i FBI da spasavaju državu zbog DDos napada i posjeta sajtovima za odrasle sa službenih kompjutera je neviđena blamaža i ponižavanje države.

- Ako ovi “hakeri” traže 10 miliona eura za otključavanje državnih baza podataka , to jednostavno treba reći. Optuživanje Rusije, pa sada Kube zbog neopreznosti i gluposti nekih državnih službenika iz Ministarstva finansija je najbolji dokaz dubine političke i državne krize koju su izazvali neviđeni politički eksperimenti. Država nije igračka- poručuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:18