НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ / - НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ
26/05/2022 u 16:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Програм "Европа сад" угрозио ликвидност привреде

Према његовим ријечима, захтјеве за повећањем зарада у јавном сектору најављују просветари и полицајци, што ће потрошњу државе додатно повећати и гурати државу у нова задужења

Јефтина политичка демгогија и популизам припадника бригада мученика тзв. ”Требињске групе” у ЦГ познатијих под кодним именом “ Бабина унучад из ДПС” није издржала ни пола године. Програм “Европа сад - ГРЧКА сјутра” цури на све стране. Појели буџетску резерву, оставили дугове према систему здравства, фирмама понуђачима из система јавних набавки, капиталних инвестиција, дугове општинама, пореметили систем зарада у јавном сектору, и угрозили ликвидност привреде, поручио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

 - Бабина унучад из Требињске групе су себи добро припунили џепове провизијама од плаћања из буџета и сада се праве Меденице, када стижу рачуни њихових експеримената. Од јануара ове године у континуитету се смањује број исплаћених зарада у Црној Гори. Тако је у јануару предато 165,472 ИОППД образаца за зараде, фебруару 160.458, марту 151.716 , а у априли 119.553. Сваки мјесец примјене програма “Европа сад” број исплаћених зарада је све мањи и мањи. У односу на децембар 2021, број обрачунатих (а број исплаћених зарада је још мањи за најмање 20%) за 59.023 или за 33%. Плате по програму бабиних унучади из требињске групе, исплаћују се редовно само корисницима буџета. Исплате у приватном сектору су драстично редуковане - нагласио је лидер ПзП-а.

Према његовим ријечима, захтјеве за повећањем зарада у јавном сектору најављују просветари и полицајци, што ће потрошњу државе додатно повећати и гурати државу у нова задужења.

 - Старо златно правилно здравих финансија каже да се зараде могу повећивати и бити одрживе само повећањем продуктивности. “Генијалне” идеје да се плате повећавају и финансирају додатним задужењем воде ка банкроту јавних финансија и новим задужењима по све скупљим каматама. Али можда ће Дритан да договори са Сорошем и кавчанима да интензивнирањем шверца цигарета и кокаина, финансира рупу у буџету која ће бити све већа и већа. Или ће Мицкеј прањем новца од кокаина преко криптовалута попунити државну касу. Све у свему, све нам цвјета. Еуроатлантске интеграције бујају и све иде као по лоју - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 09:27