Medojević sa Souzom / - FOTO: PZP
21/02/2023 u 13:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević sa šeficom političkog tima britanske ambasade: Puna podrška Novoviću

On je takođe pojasnio i plan reformi koje namjerava da sprovede kada bude na poziciji koordinatora za reforme službi bezbjednosti u Vladi koju će dominatno sačinjavati Demokratski front

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević  sastao se danas sa šeficom političkog tima Britanske ambasade u Podgorici, Rejčel del Souzom i političkim savjetnikom Britanske ambasade Ivanom Vukčevićem, te poručio da specijalni državni tužilac Vladimir Novović ima punu podršku kada je istraga šverca cigareta u pitanju.

Na sastanku koji je organizovan na zahtjev Medojevića između ostalog bilo je riječi o švercu nelegalnih cigareta preko Luke Bar.

Predsjednik PzP-a je istakao podršku koju Pokret za promjene i Demokratski front daju aktivnostima Glavnog specijalnog tužioca Vladimiru Novoviću, ali je ukazao i na veoma loše uslove u kojima funkcioniše i izuzetno mali budžet koji država izdvaja za potrebe GST-a.

On je takođe pojasnio i plan reformi koje namjerava da sprovede kada bude na poziciji koordinatora za reforme službi bezbjednosti u Vladi koju će dominatno sačinjavati Demokratski front.

Medojević je istakao da šverc nelegalnih cigareta preko Luke Bar izuzetno negativno utiče na ekonomije zemalja Balkana i EU i samim tim na nizak životni standard građana Crne Gore i da je zaustavljanje šverca cigareta i droge jedan od programskih ciljeva Pokreta za promjene i Demokratskog fronta.

On je takođe informisao Souza da je naplata akciza na cigarete u novembru 2022. godine bila dvostruko niža od naplate u oktobru, što znači da je prodaja švercovanih cigareta u novembru 2022. godine drastično porasla.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:36