Медојевић / Фото: Лазар Ружић
01/08/2021 u 16:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

И Медојевић сагласан са Јочић: Није рекла ништа што ми нисмо раније, Кривокапић је трања

Она је прва жртва нове политике породице премијера Здравка Kривокапића, тврди лидер ПзП-а

Марина Јочић је прва жртва нове политике породице премијера Здравка Kривокапића која ће се заснивати на смјенама представника са позиција које су добили на основу изборног резултата наших људи, а по методама Мила Ђукановића, казао је данас лидер ПзП-а Небојша Медојевић. 

Један од лидер ДФ-а огласио се пошто је Кривокапић смијенио Јочић са функције предсједнице УО Националних паркова, што је изазвало велику пажњу јавности, будући да је Јочић само дан прије смјене премијера назвала "издајничком, лажавом трањом". 

- Марина Јочић није рекла ништа што у јавности и раније нијесмо износили са пуно аргумената. Kривокапић је спавач, кога су одређене агентуре подметнуле Цркви, најобичнија лажљива издајничка трања. Његов задатак је да покуша да спаси ДПС и уништи ДФ- истакао је Медојевић. 

Како је казао, у срамном и издајничком подухвату премијер Кривокапић има снажну подршку Демократа који опструкцијама спречавају промјене у тужилаштву и законску смјену Миливоја Kатнића.

- Покушали смо све што је било у нашој моћи да у оквиру већине од 41 посланика које су грађани гласали да демонтирамо диктаторски режим Ђукановића, одбацимо његову дискриминаторску, антисрпску, антиправославну и мафијашку политику. Вријеме је да јавно констатујемо да Kривокапић, крупни капитал око концерна Вијести и Демократе нијесу спремни за политичке, економске, институционалне реформе којима би се направио одклон од режима, али што је још важније и од политике ДПС-а. Предсједник Скупштине Алекса Бечић је грубим кршењем Пословника и личном самовољом одбио да закаже Сједницу Парламента и изјашњење посланика о тужилачком савјету, укидању имунитета Петру Ивановићу и нема више подршку ДФ-а- додао је Медојевић.

Поручио је да је Јочић показала да је ДФ политичка идеја иза које су људи који су спремни да се за њу боре у Влади, Скупштини, на улици, у затвору и судници.

- И да се за ту идеју жртвују. За разлику од оних којима је власт и фотеља једина идеја. Није паметно чикати ДФ око храбрости. Идемо другови Демократе на изборе, ако смијете. Ми нијесмо ни слагали ни издали, ни нашу Цркву, ни литије, ни наше бираче. Ми се не плашимо отварања тајних досијеа ни експлицитних снимака. Да смо хтјели да владамо са ДПС-ом урадили би исто што и Kривокапић, али ми нијесмо издајници. Нама је глас народа светиња. Ми смо Фронт. Демократски Фронт. Слобода или ништа. Нема повлачења. Нема предаје- закључио је Медојевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:52