Медојевић / Фото: Срђан Бољевић
05/08/2021 u 09:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Спајић ће постати лидер Кривокапићеве странке, а кад напуни бисаге нестаће

Опасна је концетрација моћи у рукама једног човјека склоног лоповлуку, тврди лидер ПзП-а

Премијер Здравко Кривокапић основаће своју странку 28. августа, а министар финансија Милојко Спајић биће први предсједник, тврди лидер ПзП-а Небојша Медојевић. 

Он је казао да ова идеја има опасан политикчи аспект јер ће "Мицкеј моћи да користи државне ресурсе и новац пореских обвезника за финасирање своје странке". 

- Министар Мицкеј преузима контролу над Владом. Kао експонент међународне финанисјке мафије концетрише сву финансијски моћ код себе. Прво је спојио министарство финансија са министасртвом рада инсоцијqлниг старања сто је ван сваке памети и без икаквог упориста у стварним потребама или компаративним искуствима. Идеја је да се искористе стари ДпС канали куповине најсиромаснијих грађана новцем из будзета  Друго, припремио је оснивање 21 дирокатратијат којима це у потпуности преузети контролу над нивцаним токовина. Посебно опасно, оснива директорат за криптовалуте, преко кога це увзци дрзаву у спеуклативне активности са овом виртуелнон имовиномкоја је све популарнија као средство плацања наркокартела и финансирање тероризма- истиче Медојкевић.

Како тврди, Спајић је већ увео праксу да министри гласају за његове одлуке и то телефонским путем, без увида у документацију.

- То отвара питање ризика од корупције и штетних одлука по државу. Тако су се министри изјашњавали о задужењу од 750 милиона мејловима и то пола сата након што им је доставио материјал од више стотина страница, који министри нијесу могли ни прегледати- поручује Медојевић. 

Према његовим ријечима, Спајић повлачи опасне и неприхватљиве потезе које претварају Црну Гору у дрзаву којом се уоравља тајно и организовано од мале групе појединаца, без икакве контроле и јавности и транспарентности.

- Мицкеј и његови налогодавци укидају овлашћења Парламента. Он не објављује документацију о трошењу новца пореских обвезника. Улази у спекулативне финаијске трансакције са огромним ризиком за државу, учествује у шверцу цигарета, купује авионе без мотора директном погодбом, оснива авио компанију и сада прави протизакониту фирму која треба да управља са свим државним фирмама. Ова намјера Мицкеја је директно супротна закону о привредним друствима јер уводи нови орган уорављања који није предвиђен овим законом. Опасна идеја да један човјек под контролом крупног капитала (домаћег и страног) управља државном имовином супротно законима и без контроле. За контролу пословања државних фирми држава може увести обавезну државну ревизију пословања и плаћања обавеза држави, као што је некад био СДK. Али оснивање нове државне фирме за управљање постојећим државним фирмама је још једна глупост у низу глупости Мицкеја. С обзиром на његову склоност криминалним активностима и тајном склапању дилова са новцем пореских обвезника, ради се о веома опасној концентрацији моћи у рукама једног човјека склоног лоповлуку- додаје Медојевић. 

Он је позвао Демократе да одустану од подршке Влади која ће, како тврди Медојевић, завити у црно и финансијски опустошити већ опљачкану Црну Гору.

- Не подржавајте ове опасне криминалне послове министра Мицкеја. Платићете политику цијену и преузети комплетну одговорност за последице. Мицкеј кад напуни бисаге ће нестати, а проблеми ће остати- закључио је Медојевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:36