Медојевић  / Фото: Н1
29/11/2021 u 17:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Спајићу су ближи лопови из ДПС-а него ДФ, идол му је Мило

Министар Мицкеј је очигледно чисти ДПС кадар, баштини исти однос према народним парама, корупцији и криминалу, казао је лидер ПзП-а

Министру финансија и социјалног старања Милојку Спајићу ближи ДПС лопови него ДФ, поручио је предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић.

- У сарадњи са инсајдером Дејаном Лакићем, недвосмислено сам јавно доказао постојање завјере у полицији, тужилаштву, Управи прихода и Привредном суду у циљу стварања криминалне организације која је злупотребом службеног положаја, са умишљајем, организовано и у дужем трајању, спроводила криминални план да се кроз сложену шему фиктивних фактура и фирми оштети буџет Црне Горе за више стотина милиона еура. Један од кључних чланова те криминалне организације је био и директор Управе Прихода који је омогућавао овим привилегованим појединцима и фирмама да остварују нелегални приход, на штету буџета и државе Црне Горе - навео је Медојевић.

Истиче да је напросто невјероватна чињеница да је “министар Мицкеј нудио лицу за које је знао да постоје основане сумње да је злоупотребљавао службену дужност и омогућавао директну пљачку буџета кроз незаконити повраћај ПДВ-а, лажне стечајеве и прање новца, позицију савјетника у Влади”.

- Држава није играчка. Понашање и дјеловање министра Мицкеја указује на постојање јасног умишљаја и мотива да злоупоребом позиције Министра стекне личну материјалну корист, а посредно и нелегалну и нелегитимну политичку корист за своју партију - додаје лидер ПзП-а.

Он тврди да, на основу доказа које је прикупио уз помоћ инсајдера Лакића, Миомир Мугоша је, каже Медојевић, морао бити ухапшен и оптужен за тешка кривична дјела због штете за буџет од више стотина милиона еура.

- Након данашњег сазнања о диловању министра Мицкеја са Мугошом и понуда са коруптивним и криминалним елементима и министар Мицкеј улази у зону кривичне одговорности за саучесништво у вршењу тешких кривичних дјела, њиховом прикривању и ометању правде. Министар Мицкеј је, очигледно, чисти ДПС кадар, баштини исти однос према народним парама, корупцији, криминалу као и његов идол Мило Ђукановић. Зато се лакше договара са ДПС лоповима него са ДФ-ом - закључује Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:07