Medojević, skrinšot / - MEDOJEVIć, SKRINšOT
27/09/2022 u 11:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Turski istražitelji locirali sve vođe narkoklana iz Crne Gore

On je istakao da turski sada razmatraju zahtjeve nekih od uhapšenih da budu svjedoci saradnici, i procjenjuju da li su im uopšte potrebna njihova svjedočenja jer već imaju dovoljno dokaza

Istražni organi Turske su veoma ozbiljno pristupili istraži oko ubistva šefa jednog od narkoklanova iz Crne Gore, poručuje lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

- Činjenica da je otkrivena široka mreža crnogorskih i turskih narkoklanova koja je imala ozbiljne logističke punktove u Turskoj, Grčkoj, Španiji je podigla nivo istrage na međunarodni nivo. Već su locirani sve ključne vođe turskih i crnogorskih klanova i samo je tehničko pitanje kada će biti pohapšeni. Za ovu akciju su posebno zainteresovane bezbjednosne agencije SAD i Velike Britanije jer se radi o transnacionalnim kriminalnim strukturama koje su postale ozbiljna prijetnja bezbjednosti ovih zemalja, naglasio je on.

Medojević je istakao da turski sada razmatraju zahtjeve nekih od uhapšenih da budu svjedoci saradnici, i procjenjuju da li su im uopšte potrebna njihova svjedočenja jer već imaju dovoljno dokaza.

- DPS mafija je u velikom problemi jer su locirani sve veze uhapšenih mafijaških ubica sa ljudima bliskim vrhu režima i njihovih tajkuna. Istražitelji u Turskoj istražuju i aktivnosti crnogorskih duvanskih kartela, klana iz Granda i Mojkovačkog klana u Turskoj i njihove veze sa turskim kartelima. U toku su posebne istražne radnje oko pranja novca crnogorskih i turskih kartela preko turskih banaka i tajkuna, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:24